Nem úszta meg – Bíróság elé állították a fideszes képviselőt!

Fotó: Koszticsák Szilárd /MTI

Hadházy Ákos számolt be a közösségi oldalán arról, hogy bármennyire is szerette volna elkerülni Bánki Erik fideszes képviselő, hogy bíróság elé kelljen állnia, tanúként hallgatták meg egy csalás ügyében!

A független országgyűlési képviselő szerint a többszáz millió forintos csalással kapcsolatban egyelőre még csak tanúként idézték be a kormánypárti képviselőt, de így is fontos dolgokat mondott a bíróságon.

Meghallgatásán Bánki beismerte, hogy a szintén fideszes Csizi Péterrel (korábbi országgyűlési képviselő) együtt

pont abban az időben repültek Hollandiába, amikor a csalással vádolt cégvezető is ott járt, aki a használt buszok beszerzését bonyolította.

Az ügy részletei szerint Pécs városa holland használt Volvo buszokat szerzett be, melyre először 2,6 milliárdos ajánlat érkezett. Ezt a beszerzést végző cél elutasította, majd egy 3,5 milliárdos ajánlatot fogadtak el. Az így keletkezett különbözetet tisztára szerették volna mosni, így a közvetítő cég 560 milliót elutalt egy szerb bankszámlára. Hadházy bejegyzésében kiemeli, hogy az ügy másodrendű vádlottja bukott le akkor, amikor a szerb számláról felvett pénz egy részét be szerette volna tenni egy holland bankba.

Az ügyészség nem akarta meghallgatni az ügyben Bánki Erik fideszes képviselőt, csak most idézték be tanúként,

mikor váratlanul elhunyt az ügy elsőrendű vádlottja,

aki Hadházy szerint vádalkut akart kötni és ki akart tálalni Bánki érintettségéről!

“Egyszerűen nem voltak hajlandóak azzal foglalkozni, hogy fideszesek állhattak az ügy mögött”írja bejegyzésében a független országgyűlési képviselő, aki szerint Paiger István, az elsőrendű vádlott, még a halála előtt juttatta el hozzá a bizonyítékokat.

Hadházy szerint Bánki nem tudott mást tenni, mint elismerni, hogy abban az időben ő is Hollandiában tartózkodott, ugyanis a bíróság kikérte a repülőtéri biztonsági adatokat. A fideszes képviselő azonban azt tagadta, hogy a buszbeszerzés ügyében utazott, állítása szerint koncerten és gasztronómiai túrán vettek részt barátjával.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!