Nagy bajban van Deutsch: ezt üzente Weber a kizárásáról

Weber Deutsch

Bár múlt héten még arról érkeztek a hírek, hogy Manfred Weber elfogadta Deutsch Tamás bocsánatkérését, amiért a fideszes politikus a Gestapóval és az ÁVÓ-val állította párhuzamba egy megjegyzését, egyre inkább úgy tűnik, Deutsch mégsem ússza meg ennyivel a dolgot, Weber ugyanis zárt ajtók mögött most azt nyilatkozta:

“Egy olyan nagy politikai család, mint az EPP, készen kell, hogy álljon különféle arculatú tagok befogadására. De most azt mondom, hogy ami sok, az sok.”

Mint ismert: a megjegyzés miatt a napokban Deutsch kizárását kezdeményezték a frakcióból. Az indítványt Deutsch eleinte viccnek, és “politikai családon belüli erőszaknak” titulálta, később azonban levélben kérte, hogy vonják vissza. A politikus azzal érvelt, a kizárása szerinte okafogyottá vált, miután bocsánatot kért Webertől, aki elfogadta azt.

Weber most arról beszélt, a vita túlmutat Deutschon, alapvető elvi különbségek vannak, a Fidesz ugyanis “felmondta a konszenzust”. A frakcióvezető arra tett javaslatot, hogy jövő héten beszéljék át részletesebben az EPP és a Fidesz kapcsolatának kérdését.

Azt is elmondta: jelenleg 14 tagpárt akarja a Fidesz kizárását a Néppártból, Deutschét pedig legalább 40 néppárti képviselő.

A héten Orbán is írt egy levelet Webernek, amiben arra szólította fel, hogy “ne nézze balfácánnak a magyarokat”. Egy másik levélben pedig azt kérte, hogy fűzzék lazábbra a Néppárt és a Fidesz közötti kapcsolatokat, ami a Népszava szerint arra utalhat, hogy Orbán megkezdte kilépését a pártszövetségből.

Népszava: Orbán elhagyni készül az Európai Néppártot

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!