Deutsch tud valamit, amit mi még nem? Mutatjuk, mit írt!

Deutsch
Forrás: Infotér

Levélben tájékoztatta az Európai Néppárt parlamenti frakciójának tagjait Deutsch Tamás, hogy bocsánatot kért Manfred Weber frakcióvezetőtől – írja az Eurológus.

Deutsch egyben arra kérte a frakció tagjait: vonják vissza a kizárása érdekében benyújtott indítványt.

Mint ismert: néppárti képviselők a napokban a politikus kizárását kezdeményezték az Európai Néppárt frakciójából, amiért korábban a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Weber egy megjegyzését.

Deutsch levele annyiban meglepő, hogy két napja az eljárásról még azt mondta, az

“kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát”.

Ennek ellenére fogalmazott most úgy Deutsch:

“A magyar sajtóban megjelent, november 25-i interjúm után felmerült vádakat – amelyek szerint én Frakcióvezető urat a Gestapóhoz és a magyar kommunista titkosrendőrséghez, az ÁVO-hoz hasonlítottam volna – a Frakcióvezető úrnak az interjút követő napon küldött levelemben azonnal tisztáztam.”

A fideszes EP-képviselő azt is hozzátette: a minap telefonon is beszélt Weberrel, aki jelezte neki, hogy elfogadja a bocsánatkérést. Miután a kizárást kezdeményező osztrák Othmar Karas korábban azt mondta: a magyar politikus vagy kérjen bocsánatot, vagy pedig távozzon a frakcióból, Deutsch szerint a bocsánatkérésével okafogyottá vált a kizárás.

A gestapózást azzal magyarázta, hogy a jogállami feltételrendszer “azokra az időkre emlékezteti, amikor önkényes politikai döntések alapján bármikor, bárkit, bármiért meg lehetett büntetni”. Nem az új mechanizmus mellett érvelő személyeket, vagy a jogállamiság elvét, hanem magát a konkrét mechanizmust vonta párhuzamba a Gestapóval.

Deutsch jelezte azt is, hogy szomorúsággal tölti el “az Európai Néppártban szokássá vált gyakorlat, hogy a politikai viták lefolytatása helyett egyesek kizárással fenyegetik az eltérő állásponton lévőket”.

Hogy Deutsch levelének vajon köze lehet-e az Orbán Viktor körül egyre inkább fogyatkozó levegőhöz, vagy Szájer József bukásához, még nem tudni. A kizárást kezdeményező Othmar Karas egyelőre nem reagált a levélre, amint megteszi, frissítjük cikkünket.

Bővebben itt olvashatnak Orbán fogyatkozó esélyeiről:

Orbán akkora pofont kapott tegnap este, hogy láthatóan azóta sem tért magához

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!