Deutschnak sikerült még tovább vágnia maga alatt a fát

Deutsch
Forrás: 24.hu

Mint beszámoltunk róla: néppárti képviselők Deutsch Tamás kizárását kezdeményezték az Európai Néppárt frakciójából.

A kezdeményezők Deutsch egy korábbi megszólalását sérelmezték, melyben a politikus a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egy megjegyzését.

Mint fogalmaztak:

“A FRAKCIÓ MINDEN EGYES TAGJÁT SÉRTI, HOGY DEUTSCH A JOGÁLLAM TISZTELETBEN TARTÁSÁHOZ VALÓ RAGASZKODÁSUKAT A NÁCIZMUSHOZ, ILLETVE A KOMMUNIZMUSHOZ HASONLÍTOTTA.”

Mintha nem lenne így is épp elég nagy bajban, Deutsch Tamásnak sikerült még tovább vágnia maga alatt a fát, amikor szerda reggel egy Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy fogalmazott: a néppárti képviselők lépése

“KIMERÍTI A POLITIKAI CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK FOGALMÁT”.

Deutsch szerint kettős mérce áldozata lett. Erre példaként hozta Donald Tusk, a párt elnökének egy tavaszi kijelentését, amikor Deutsch szerint “egyenesen lenácizta Orbán Viktort”. A politikus szerint kettős mérce, hogy ezt senki nem sérelmezte a pártban.

“Az Európai Néppárt elnöke tehát durván és személyében támadhat valakit, lenácizhatja az egyik tagpárt elnökét, egy uniós ország miniszterelnökét? Amikor pedig határozottan tiltakoztunk a durva támadás ellen, többen még méltatlankodva nekünk is rontottak a frakcióban. Én sosem intéztem személyes támadást egyetlen párttársam ellen sem, egy tervezett eljárásrendet kritizáltam” – háborgott Deutsch.

Hozzátette: szomorú, ha az Európai Néppárton belül politikai retorzió fenyegethet, csak azért, mert “szabadon elmondod és határozottan képviseled az álláspontodat”.

“Nehezen tudja elhessegetni az ember a gondolatot, hogy a kizárási kezdeményezés brüsszeli bosszú a jogállaminak mondott tervezett büntető mechanizmus magyar elutasítása miatt”

– magyarázta a politikus.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!