Lerántották a leplet Orbán múltjáról – Meglepő dolgokat osztott meg az EP-képviselő!

Az elmúlt években megrészegítette a hatalom a Fideszt, ennek következtében pedig saját korábbi álláspontjának fordított hátat Orbán Viktor és pártja. Ezt mutatja be nyílt levelében Ujhelyi István, amit az Európa nap alkalmából osztott meg.

A szocialista politikus nyílt levele elején kiemeli azt a tényt, hogy minden kutatás megerősíti, hogy a magyar társadalom egy erősen EU-párti nemzet, ennek ellenére a jelenlegi kormányzat a május 9-i Európa Napot csak kényszeresen letudja és megtűri.

A Fidesz viszonyulása az Európai Unióhoz már akkor megpecsételődött, amikor Orbán Viktor nem volt hajlandó együtt utazni a Medgyessy-Kovács páros által vezetett állami delegációval Athénba, ahol 2003-ban aláírták hazánk uniós közösségéhez való csatlakozását – emlékeztet Ujhelyi, majd hozzáteszi, hogy amikor 2004-ben a magyar Országgyűlés formálisan is szavazott az EU-hoz való csatlakozásról, akkor a Fidesz padsoraiban két hiányzó volt:

Orbán Viktor és Áder János.

Nekik akkor ennél fontosabb dolguk akadt és nem mentek be a törvényhozás épületébe – írja az ellenzéki EP-képviselő, aki szerint az is roppant érdekes, hogy Orbán a 13. havi nyugdíj bevezetésénél sem nyomott gombot, amikor a 2000-es évek elején azt a szocialista kormány a Ház elé terjesztette, most pedig annak „visszaadásával” kampányolt.

Az MSZP EP-képviselője nyílt levelében felidézi a Fidesz utolsó uniós programját is, melyben – mostani kijelentéseikkel szemben – támogatták az Európai Ügyészség felállítását, és mint írták: annak “hatáskörének bővítését az unió pénzügyeit sértő bűncselekményeken túl más súlyos, több tagállamot érintő bűncselekményekre is” ki kell terjeszteni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!