Kemény bosszút álltak az orvosok Cserhátiért

Hatalmas felháborodást váltott ki a hétvégén, hogy Kásler Miklós kirúgta Cserháti Pétert, az Országos Rehabilitációs Intézet főigazgatóját, amiért a minisztérium szerint nem hajtotta végre időben az ágyak 60 százalékának a felszabadítását.

Az hagyján, hogy a kórház dolgozói hétfőn több mint százan demonstráltak emiatt az intézmény előtt, hazugságnak nevezve a hivatalos indoklást – szerintük ugyanis igenis felszabadítottak ágyakat, csak ragaszkodtak ahhoz, hogy ne kelljen hazaküldeniük máshol nem gyógyítható betegeket -, most azonban a Semmelweis Egyetem is csatlakozott az ellenállókhoz, bejelentették ugyanis, hogy

kibővítik Cserháti Péter tavaly ősszel kelt rektori biztosi megbízását az egyetemen, és újabb feladatokkal fogják ellátni.

Ezek közé fog tartozni, hogy ezentúl Cserháti felel majd az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztéséért is, ami magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is. Mindezek mellett feladata lesz a COVID-19 járvány idején a tartós intenzív osztályos kezelés és gépi lélegeztetés kapcsán kialakuló súlyos izomerő veszteség, kognitív és mentális zavarok jelentkezéséből adódó rehabilitáció megszervezése, valamint megfelelő felkészülés a járvány után várhatóan megnövekvő rehabilitációs esetek szakmai szempontok szerint ütemezett ellátására.

Miközben tehát a Fidesz egy egészségügyi válsághelyzet idején is csak arra képes, hogy kibabráljon a szakembereinkkel, csak mert nem teljesítik azonnal és maradéktalanul az ostoba parancsaikat, az orvosaink hosszú évek után végre elkezdtek összefogni, és szolidaritást mutatni egymással a hatalom önkényével szemben. Jó hír, hogy úgy tűnik, ha nagy a baj, azért mégiscsak képesek összefogni a magyarok!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!