Rekordmennyiségű fideszest jelentettek fel – itt a lista!

A héten bőven akadt fideszes botrány. Ennek következményeként pedig záporoztak a feljelentések, vezető kormánypárti politikusok ellen. Mindegyik botrány önmagában elég nagyszabású lenne ahhoz, hogy az érintettek lemondjanak, ez, így egyben pedig akár a kormány bukásához is vezethet (Nyugaton).

Mivel kétségtelenül nehéz lehetett követni az eseményeket, ezért mi most összeszedjük őket.

Rémszarvas

Még múlt héten történt, hogy Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnökhelyettes „magánszemélyként” lelőtt egy rénszarvast, majd meghelikoptereztette a svéd táj fölött.

Semjén nem érzi túlzásnak a rogáni hagyományok továbbgondolását, mert például arra is hivatkozott, hogy nem is ő, hanem csak a szarvas teteme repült egyet. Ő meg nézte a földről ugye. A nagy vadász hírében álló politikus szerint egyébként ez már csak azért sem túlzás, mert ez egy régi svéd hagyomány. Mármint a helikopteren lógatott szarvastetem. Hát nyilván! :)))))))

Semjén egyébként a nagy értékű vadászatokat – az ellenzék szerint – rendre elfelejti feltüntetni a vagyonnyilatkozatában, így ezzel kapcsolatban további lépéseket ígértek, aztán mire bárki eszmélt volna, hirtelen a semmiből, egy különös feljelentés híre érkezett.

A miniszterelnök-helyettest feljelentette egy svéd gazda, aki szerint állatát engedély nélkül lőtte ki a nagy vadász.

„Az enyém. Látni a füljelzőt rajta. És senki sem kapott engedélyt arra, hogy kilője.” – mondta a gazda a Aftonbladet nevű legnagyobb svéd napilapnak, akik szépen utánamentek a kampányban épp vadászosdit játszó KDNP-s politikusnak. A gazda azért be is alázta kicsit Orbán bal jobb kezét: Szerinte ugyanis egy ilyen állat kilövése körülbelül olyan, mintha egy tehenet lőne le valaki. Ennek fényében persze felmerül a lehetősége annak is, hogy Semjén egy mezei mészáros.

A gügye, a nő, meg a lé – színes magyar vígjáték

Kósa Lajos akkorát bukott, hogy úgy el kellett dugni, mint Rogán Antalt. A miniszter a héten már arra kényszerült, hogy lemondja nyilvános fórumait, úgyhogy a jól begyakorolt „menekülés az újságírók elöl” c. számával egy ideig nem örvendezteti meg a magyar lakosságot.

A Magyar Nemzetből kiderült ugyanis, hogy Kósa megbízást kapott 1300 milliárd forint kezelésére, ezt pedig hivatalos dokumentumok bizonyítják.

Kósa nagyjából három magyarázattal állt elő az üggyel kapcsolatban azonban ezek a magyarázatok csak ködösebbé tették az ügyet, amiből azt is feltételezhetnénk, hogy pont az összezavarás, és a káoszteremtés lehet a miniszter úr célja, melynek végén az egész ügyből már az sem ért semmit, aki egyébként még tudja követni az ilyen eseteket.

A szocialista Gurmai Zita megunta a dumát, és meg is tette feljelentését – miközben Kósa is lépett, ő is feljelentést tett, mert úgy érzi csúnyán átverték.

„Hülyének lenni alkotmányos jog – ezt már Simicska Lajostól megtanultuk úgy másfél évtizede. Ha Kósa Lajos van olyan hülye, hogy egy falusi kisvállalkozó rászedi, akkor az az ő baja. Ezzel bűntényt nem követ el, legfeljebb alkalmatlanságát bizonyítja immáron sokadszor. De hülyének lenni nem jelenti azt, hogy bűnözünk. Abból, hogy Kósa Lajost becsapták, nem következik az, hogy ártatlan naivitásában az édesanyjának akarjon utalni 800 millió forintot.” – írta Gurmai közleményében, amit itt olvashat teljes terjedelemben.

 

A fideszes offshore-lovag

Aztán itt a harmadik ügy, amit egyelőre csak ízlelgetünk: Egy Szabó Zsolt nevű fideszes képviselőről kiderült, hogy 1,3 milliárd forintot parkoltat offshore-számlákon.

Belize nagyon távol van Budapesttől. Minden értelemben, ezért ideális lehet hatóságok elöli bujkálásra. Vagy éppen pénzek elrejtésére. Már akinek van mit rejtegetni.

A hatvani politikai balhékból már ismert Szabó ma azonban túllépett saját árnyékán, és országos ismertségre tett szert.

Most viszont robbant a hír, „hogy akkora összeg parkol a Belize-ben annak az offshore cégnek a bankszámláján, amelyiknek az „igazgatója” Szabó Zsolt és felesége, aminek töredékéért egyes köztisztviselők bármikor hajlandóak szocialista politikusokat bilincsben elvezetni. Pontosan 1,2 milliárd forintról van szó, illetve 4 865 511 dollárról, és ne feledjük az aprót, még 25 centről.” Erről itt írtunk bővebben.

Az érintett természetesen mindent cáfolt, és hozzátette, szerinte ez Simicska és a Jobbik akciója. Engedjék meg, hogy itt visszatérjek Kósa Lajosra, aki hasonló logika mentén a szocialistákra próbálta kenni a zavaros 1300 milliárdos ügyet, csak az nem jött össze.

Szabót egyébként ma délután ketten is feljelentették; egyikük a feljelentések koronázatlan királya, az egykor fideszes Tényi István volt. Tényi a feljelentést a Magyar Nemzet cikke alapján, költségvetési csalás gyanújával tette meg.

Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője volt a másik – az előzőtől független feljelentő.

A szocialista politikus közleményében azt írta; feljelentést tesz, és vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára ellen.

Csuda egy hét volt ez emberek, reméljük tanulságos is! Viszlát!

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!