Gigantikus csontváz esett ki a fideszes államtitkár szekrényéből: ezt nem fogja tudni kimagyarázni

zabó Zsolt, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára. MTI Fotó: Kovács Tamás

Szabó Zsolt fideszes államtitkár nevét akkor tanultunk meg, amikor fény derült a Fidesz belharcaira. Korábbi hatvani polgármesterként azzal tűnt ki a sorból, hogy miként lehetetlenítette el az egykor általa vezetett várost, csak azért, mert az új polgármester nem volt hajlandó az ő bábjaként viselkedni.

Később még Lázár János is élesen bírálta az államtitkárt a kormányinfón, hogy megkérdőjelezhető módon befolyásolta pályázatok bírálatát, utalva itt arra, hogy a választókerületének központja összesen 55 millió forint fejlesztési pénzt kapott, míg a környező -hozzá lojális polgármester vezette- települések milliárdos nagyságrendet nyertek.

Most viszont robbant a bomba, kiderült, hogy akkora összeg parkol a Belize-ben annak az offshore cégnek a bankszámláján, amelyiknek az „igazgatója” Szabó Zsolt és felesége, aminek töredékéért egyes köztisztviselők bármikor hajlandóak szocialista politikusokat bilincsben elvezetni. Pontosan 1,2 milliárd forintról van szó, illetve 4 865 511 dollárról, és ne feledjük az aprót, még 25 centről, a Magyar Nemzet információi szerint.

Szabó Zsolték családi vállalkozása, az Exact-Cont Kft. ugyanarra a hatvani címre van bejegyezve, mint amelyik a Joy World Enterprise Limited offshore céghez köthető dokumentumok egyikén szerepel, a napilap információ szerint a bankszámlát zárolták, mert nem fizették meg az idei év számlavezetési díját.

Kíváncsian várjuk, Szabó úr a cikk után befizeti-e a díjat, és beszámol-e róla, hogy honnan van ennyi pénz a cég számláján, és miért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában és adóbevallásaiban.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!