Megugrott költségek – Van, amire nem sajnálja a kormány a pénzt!

Forrás: Facebook.com

Újabb százmilliókkal drágult a Pénzügyminisztérium új épületének a rekonstrukciója, ami az eredeti 54 milliárdot így már jócskán meghaladta.

A kormány a költségvetés kritikus állapota miatt állított le több beruházást is, az egészségügyre, oktatásra, vagy például a szegénység felszámolására meg amúgysem igazán szeret költeni, de a Pénzügyminisztérium várba költöztetése úgy tűnik, fontos Orbánéknak.

Az 1904-ben kifejezetten a Pénzügyminisztérium részére készült, a második világháborúban súlyosan megsérült Budai Várban lévő épület helyreállítására nettó 54 milliárdot szántak, ennyiért vállalta el 2021-ben a WHB Kft. és Garage Kft. a rekonstrukciós munkát, azonban ez az összeg időközben többször is emelkedett, legutóbb most márciusban 349 millió forinttal,

így jelenleg az építkezés már nettó 61,2 milliárd forintnál jár!

A 444.hu cikke felsorolja, hogy milyen tételek adódtak az eredeti összeghez:

  • 388 millióval nőtt még 2021 decemberében, az indoklás szerint azért mert a tervezetthez képest több irodatér és felvonó készül.
  • 2022 őszén 1,7 milliárddal nőtt a költség „előre nem látható műszaki és egyéb körülmények” miatt.
  • 2023 nyarán irodabútorokkal és audiovizuális technika felszerelésével bővítették a munkát, 4,4 milliárddal meg a büdzsét.
  • 2024 márciusban 349 millió forint áremelkedést jelentettek, mert az „épület jövőbeli használói (Pénzügyminisztérium, Államadósság Kezelő Központ) részéről műszaki tartalom változásokat eredményező igények merültek fel.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!