A kormány Schmidt Máriát sem hagyja ki a buliból – Dől majd hozzá az állami vagyon!

Schmidt Mária kép: Nol.hu

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ismét az éj leple alatt nyújtotta be törvényjavaslatát, mely az állami vagyon újabb kiszervezésére irányulna.

Eszerint a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítványt alakítanák át olyan vagyonkezelő alapítvánnyá, mint amilyenekké az egyetemeket alakították az elmúlt időben.

Ha elfogadják a törvényjavaslatot, akkor a következő lépésben már mehet is az állami vagyon átszervezése az alapítványhoz,

melynek következményeként az átkerülő vagyonelemek kikerülnek az állam ellenőrzése alól – közölte a 444.hu.

Az ilyesfajta átalakításra pedig egyszerű a megoldás, melyet Magyari Péter fogalmazott meg egy elemzésében:

“Ezúttal nem is egy új gazdasági elit megteremtése a cél, mint 2010 óta oly sok alkalommal. A Fidesz-barát nagytőkések felszerelésére az EU-s forrásokból sok ezer milliárd forintot költöttek már el az Orbán-kormányok, segítik őket a közbeszerzésekkel, TAO-val. Ezen már túl vagyunk.

A mostani cél az állami feladatok kiszervezése, egy párhuzamos állam létrehozása.”

Tehát lényegében egy olyan rendszert építenek ki, mely egy esetleges kormányváltás után is működőképes marad, egy állami vagyonnal kitömött alternatív állam, melyben Orbán tovább uralkodhat és melyre a következő kormányoknak nincs ráhatása.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!