Robbant a leleplezés! Rémisztő dolgot csempész be a Fidesz a kínai rendőrökkel!

Rémálom lesz kilépni az utcára!

Félelmetes részletek derültek ki arról a magyar-kínai megállapodásról, melynek keretében a jövőben kínai rendőrök is járőrözhetnek Magyarországon. Most ugyanis a VSquare oknyomozó oldal megtudta, hogy nem csak rendőrök jönnek:

Kína mesterséges intelligencia által vezérelt arcfelismerő kamerákat is telepíthet a magyar utcákra!

Ezt a megállapodást a két fél nem tette nyilvánossá, de a terv már korábban kiszivárgott. Orbán Viktor egykori kultúrharcosa, a NER-nek hátat fordító Szakács Árpád ugyanis idén februárban az Ultrahang Plusz Podcastban elmondta: Rogán decemberi – a digitális állampolgárságról szóló – törvénye a kínai diktatúra világát idézi. Szakács szerint

a Fidesz által kiépített technológia a kínai típusú társadalmi kreditrendszer, ami a világ legdurvább diktatúrájának az informatikai alapját jelenti! Hallgassák csak:

Orbán egykori embere szó szerint így fogalmazott: „Ezek olyan súlyos erkölcsi, morális és egyéb aggályokat vetnek föl, amelyek egy olyan világban, amit szabadságként értelmezünk, amelyben szabadon beszélhetünk, amelyet gyerekeink, unokáink számára is elképzelünk, teljesen elfogadhatatlanok.”

Most pedig a jóslat valósággá vált, miután kiderült: fejlett mesterséges intelligenciával, például arcfelismerő szoftverrel ellátott térfigyelő kamerákat is telepíthetnek Magyarországra a kínaiak, Orbán Viktor és a kínai elnök megállapodása szerint.

Kínának Szerbiával is van hasonló megállapodása, Belgrádban 2019-től indult be a kínai arcfelismerő térfigyelő kamerák telepítése.

A szerb fővárosban hivatalosan nem használják az arcfelismerő funkciót, de már az első évben felmerült, hogy a hatóságok ezt bevetve szabtak ki bírságokat egy tiltakozás résztvevőivel szemben!

El lehet képzelni, mire lesz képes a Fidesz-kormány egy országos arcfelismerő rendszer birtokában: ahogy Szakács Árpád is célzott rá, ez az általunk ismert szabad világ végét fogja jelenteni.

Kínában egyébként már évek óta működik az arcfelismerő kamerákra épülő digitális kreditrendszer: a kínai hatóságok a kamerák segítségével folyamatosan ellenőrzik az állampolgárokat és értékelik a viselkedésüket. Így például ha valakinek nem megfelelő a minősítése, akkor nem kaphat hitelt, de még az utazásában is korlátozhatják. Ezt a kínai elnyomó technológiát fogja a magyar utcákra telepíteni a Fidesz.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!