Ilyen is csak Magyarországon történhet meg – Senki sem tud érdemi választ adni az ügyben!

Több mint egy éve nem ad választ a kormány arra, hogy mi került az adófizetőknek az ellátáson 5,5 millió forintba Szijjártó Péter repülőútján.

Szijjártó Péter és 49 üzletember 2022. februárjában Kairóba, illetve Bahrein fővárosába utaztak, és ezen utazás során volt a fedélzeti ellátás költsége 5,5 millió forint,

vagyis fejenként 110 ezer forintért ettek ittak, de netezésre még többet, 6,85 millió forintot költöttek.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke szerette volna megtudni, mégis mi került ilyen sokba, milyen ellátást kaptak a delegáció tagjai, azonban a kormánynak több mint egy év sem volt elég arra, hogy erre választ adjon.

„A helyzet az, hogy nincs ötletem, kihez lehetne még fordulni, mert a kormány minden szóba jöhető tagja úgy érzi, hogy nem illetékes”emelte ki a társelnök.

Az üggyel kapcsolatban korábban egy műsorban már kérdezték Szijjártót, aki akkor maga sem értette, hogy mit számolhattak el ilyen költségekkel a repülőútja során, miközben állítása szerint a delegáció tagjai is csak néhány szalámis zsemlét kaptak. A külügyminiszter akkor arra is ígéretet tett, hogy kideríti, mit hova könyveltek, ám ezt azóta sem sikerült véghez vinnie.

Komjáthi utolsó reményként Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökéhez fordult, hiszen a parlamenti eszközei elfogytak azzal, hogy minden megkérdezett úgy tudja, nem adatkezelője annak az információnak, milyen dőzsölés ment a repülőn, hogy ilyen drága volt.

Péterfalvi Attila viszont azért nem tud foglalkozni az üggyel, mert nem közérdekű adatigényléssel kért információkat miniszterektől, hanem írásbeli választ igénylő kérdés keretében.
Így a kör bezárult, legalábbis egyelőre, azonban a szocialista politikus addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki mit hová könyvelt és mi került fejenként 110 ezer forintba Szijjártóék ellátásán.

„Tudom, hogy ez az 5,5 millió forint aprópénz a NER lovagok által lenyúlt rengeteg közpénzhez képest, de mégiscsak a keservesen güriző emberek adójából dőzsölnek. Az meg egyszerűen nonszensz, hogy egy országgyűlési képviselő nem kap választ arra, hogy hová könyvelték el Szijjártóék szalámis szendvicseit. – szögezte le Komjáthi Imre.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!