Kibújt a szög a zsákból – Ilyen valójában a Fidesz szatellitpártja!

A Bikás parkban tartott majálist a Mi Hazánk, ahol többen náci karlendítés közben fotózkodtak.

Novák Előd, a párt alelnöke az esettel kapcsolatban meglepő kijelentést tett, ugyanis ahelyett, hogy elhatárolódott volna a hasonló cselekedetektől, vagy elítélte volna azokat, akik karlendítve fotózkodtak, inkább azt nyilatkozta a Telexnek, hogy

„Szerintem nem ez a legnagyobb dolog, hogy ki lendít kart, ki nem lendít kart. Nem foglalkozunk ezzel. Jól érezzük magunkat. Ha valaki egy kicsit felöntött a garatra, már-már polgárpukkasztó jelleggel ezt tartotta fontosnak megcsinálni, hát szíve joga”.

A lapnak Novák elmondta, hogy ő nem látott ilyen jeleneteket, majd mikor megkérdezték tőle, hogy szerinte belefér-e egy ilyen egy családbarátnak hirdetett rendezvénybe, elmondta:

„Szerintem a jogszabályok szerint is belefér. Nem tilos Magyarországon. Önkényuralmi jelképet elvileg tilos mutatni, valójában azt sem annyira, ha a Szabadság téri szovjet emlékművet nézzük.”

A Mi Hazánkat többen is a Fidesz szatellit-pártjának tartják, ugyanis sokszor nemcsak együtt szavaznak a kormánypárti és szélsőjobboldali képviselők, de például a Fidesz rajtuk „tesztelheti” a radikális nézetek társadalmi elfogadottságát, amik ha működnek, át tudja emelni saját kommunikációjába, politikájába.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!