Most minden kiderülhet – Orbánék ellen döntött a bíróság!

Fotó: Ronald Zak/PA

Döntött a Fővárosi Törvényszék, a kormánynak ki kell adnia a Yettel-privatizáció adatait!

A bíróság keddi határozata szerint, kötelező érvénnyel meg kell kapnia Dr. Tóth Bertalannak a kérd adatokat, méghozzá 15 napon belül.

Az MSZP frakcióvezetője a több mint 100 milliárd forint értékű Yettel-privatizáció adatait közérdekű adatigénylési perben préselte ki a kormányból – illetve eszköze, az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-ből -, ugyanis a nemzeti vagyon átruházásának részleteit Orbánék titkolni próbálták (pont úgy, mint a Mátrai Erőmű állami visszavásárlásával kapcsolatos tulajdonosi döntéseket).

Emlékeztetőül: a tulajdonosi jogokat gyakorló Gazdaságfejlesztési Minisztérium decemberben jelentette be, hogy eladják a Yettel Magyarország Zrt. és a Yettel Real Estate Hungary Zrt. addig állami tulajdonban lévő 25 százalékos tulajdonrészét, valamint a CETIN Hungary Zrt. 20 százalékos tulajdonrészét egy 100 milliárd forint értéket jóval meghaladó üzletben.

Semmit sem tudtunk meg arról, miért adta el az állam a részvényeinket, ahogy arról sem, hogy ez pontosan miért is érte meg az államnak (vagyis nekünk, adófizetőknek).

Ezért kérte dr. Tóth Bertalan közérdekű adatigénylésben a szerződéseket, amikről most a Fővárosi Törvényszék azt a döntést hozta, hogy az ellenzéki politikusnak meg kell kapnia a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. mint eladó, és a TMT Hungary Holdco B.V. holland holdingtársaság mint vevő között létrejött szerződések másolatát, továbbá a tulajdonosi joggyakorlói határozat másolatát is (a személyes adatok kitakarásával).

„Természetesen elvárom, hogy az ítéletben foglaltaknak a Corvinus Zrt. eleget tegyen. Várom az iratokat, 15 napon belül.” – jelentette ki az MSZP frakcióvezetője!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!