Előznek a románok – Csúfos kudarcot vallott a kormány gazdaságpolitikája!

A bérek Magyarországon magasabbak, mint Romániában, ugye? Sajnos már nem. A románok – immár minden mutatószám alapján – többet tudnak vásárolni, mint a magyarok – írja a Portfolio az Eurostat adataira hivatkozva.

Az Eurostat most kiadott adatai szerint a 2023-as volt az első év, amikor a keleti szomszédunk állampolgárai többet tudtak vásárolni, mint a magyarok,

a bérek ugyanis tavaly már magasabbak voltak Romániában, mint Magyarországon.

Ha a régiós országokat nézzük, akkor Lengyelországban messze a legmagasabb a fizetés, és bár az összes országban emelkednek a bérek, Romániában láthattuk a leggyorsabb növekedést.

Ma már az sem befolyásolja a kialakult helyzetet, hogy milyen családi adókedvezmény van idehaza. Mivel az adókedvezmény hosszú évek óta nem nőtt (egy gyermek után tízezer, két gyermek után negyvenezer forint), miközben a fizetések emelkedtek, így a gyermekek után járó pénz elinflálódott, vagyis egyre kisebb hatással van a nettó bérekre – írja a portál, mely hozzáteszi, hogy már a gyerekes háztartásokban lévő romániai fizetések is megelőzték a magyarországiakat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!