Abból nincs botrány, ha a Fidesz kap külföldről kampánytámogatást – Szerbiából érkezett aktivistákkal gyűjtik az aláírásokat!

Ennyit a magyar szuverenitásról!

Szerbiából érkezett aktivisták gyűjtik az aláírásokat a Fidesznek Szentesen – tudta meg a Narancs.hu. Egy, a városban élő nő azt írta a lapnak: ő három férfival és két nővel találkozott, akik azt kérték, írjon alá a körzetben induló fideszes jelöltnek, de a nevét nem mondták, pedig az íven rajta volt.

„Az, hogy nem helyiek, érződött a beszédjükön, és aztán egy szerb és egy magyar rendszámú autóba ültek be”

– állította a szentesi nő. A Vajdaságból jött aktivisták annyira tájékozatlanok voltak, hogy egy másik képviselőjelölthöz is odamentek aláírásért, és nem ismerték fel, pedig az illető a saját plakátja alatt állt. Amikor a Narancs.hu e-mailben a határon túlról érkezett fideszes aktivisták felől érdeklődött,

sem a Fidesz szentesi szervezete, sem pedig Bozó Zoltán polgármesterjelölt nem reagált arra, hogy Szerbiából jöttek is gyűjtenek aláírásokat.

Mindez azért érdekes, mert más esetekben már két napon belül válaszolni szoktak.

Válaszolt viszont a portálnak a Csongrád-Csanád Vármegyei Választási Iroda vezetője Égető Gábor a választási eljárásról szóló törvényt idézve felhívta a figyelmet, hogy

a törvény nem köti ki, hogy csak magyar állampolgár és csak helybeli gyűjthet ajánlást,

 „azonban személyi azonosítóval, vagy a fent felsorolt személyi okmányok valamelyikével rendelkeznie kell az ajánlást gyűjtő polgárnak” – írta Égető Gábor, hozzátéve: ez a tájékoztatás „nem minősül jogi állásfoglalásnak.”

Nem ez az első eset, hogy a Fidesz határon túlról kap segítséget az abszolút magyar belügynek minősülő választásokon. Két éve például erdélyi egyetemistákat toboroztak segítőnek a választási kampány idejére. Egyébként

az, hogy a Vajdaságból is jönnek segíteni a Fidesznek, már tavaly decemberben tudni lehetett.

Akkor a 444.hu bukkant rá arra a videóra, amelyről mi is írtunk: Lázár János építési és közlekedési miniszter Szabadkán Pásztor Bálinttal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével ottani aktivisták társaságában arról beszélgetett, hogy Lázár országgyűlési választókerületéből negyven fideszes aktivista ment a decemberi szerbiai választások idejére segíteni a VMSZ-nek. Pásztor Bálint akkor azzal reagált erre, hogy „és jövünk mi is jövő tavasszal hozzátok.” Ezt a felvételt később eltüntették, de a 444.hu lementette és IDE KATTINTVA megnézhetik (különösen 7.40-től érdemes nézni a felvételt).

Ilyen a magyar szuverenitás Fidesz-módra: az ellenzéki pártok nem kaphatnak külföldről segítséget, a Fidesz azonban igen!

Kíváncsian várjuk, hogy az ügyben mikor indít vizsgálatot a Szuverenitásvédelmi Hivatal és vajon milyen eredményre jutnak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!