Orbán emberei egy kanál vízben megfojtanák egymást! Fröcsögve hörgi egyik fideszes a másikra, hogy „dilettáns, tehetségtelen”!

Belülről rombolják szét a Fideszt!

Belső háborút robbantott ki a Fideszben Rákay filmje, a Most vagy soha! Minden azzal kezdődött, hogy – amint azt mi is megírtuk – Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője egyszerűen rossznak minősítette a Petőfi-filmet. Azt írta: „rossz dolog egy hazafiasnak szánt műalkotásról rosszat írni, de még annál is rosszabb egy ilyen műalkotást végignézni. Márpedig a Most vagy soha! című film minden vonatkozásban rossz lett.” A filmet jegyző Rákay Philip erre úgy reagált, hogy Júdáshoz hasonlította Bencsik Andrást a Facebookon. Mindez most azzal folytatódott, hogy a Facebookon Bencsik András testvére, a Demokrata című lapnál dolgozó

Bencsik Gábor kíméletlenül beleszállt Rákay Philipbe, azzal kezdve: nem tudja, hogy „egy magyar ember miért akar angol nevet magának.”

A fideszes Demokrata munkatársa azt írja:  az, hogy Rákay Kálmán „a rendelkezésére álló összes fórumon dicséri és dicsérteti a maga produkcióját, az legföljebb ízléstelen, de ilyet már láttunk. Az viszont elfogadhatatlan, hogy a hazafiasságot összemossa a saját művészi teljesítményével, és pusztán a témaválasztásra alapozva hazafi kötelességnek minősíti a produkciójának elismerését, a bírálatot pedig hazafiatlannak, sőt egyenesen árulásnak nevezi.”  Ezt követően

Bencsik Gábor azt írja, hogy Rákay „dilettáns” és „tehetségtelen”!

Íme a teljes bejegyzés:

Mint látható, Bencsik Gábor egy példával indítja Rákay gyalázását: „Galsai Pongrác, a nagyivó író mondta egyszer, hogy az antialkoholizmus nem mentség a tehetségtelenségre. A hazafiság sem az. Ha nemzeti színekbe csomagolva a dilettantizmus is elismerést arat, abból hamar kontraszelekció lesz, amiből pedig elkerülhetetlenül hanyatlás következik.”

Bencsik szerint egy társadalom legnagyobb értékei közé tartozik, hogy képes-e a köreiben létrejött alkotásokat és alkotóikat a maguk jelentősége szerint értékelni. „Ha elveszíti ezt a képességét, az egész közösség megfizeti az árát.

A Most vagy soha helyes értékelését nem Rákay Kálmántól várom, ez nem is az ő dolga, neki ebben nem osztottak szerepet.

Az értő kritika feladata, hogy közéleti elfogultságoktól mentesen magát a művet minősítse. Rákay csupán annyit tehet, hogy okul belőle”.

Most tehát ott tartunk, hogy a kormánypártokat soha nem látott belső válságok sújtják. Miközben a kiugrott Magyar Péter súlyos vádjaival csapásokat mér a kormányra,

Orbán Viktor emberei egy kanál vízben megfojtanák egymást, és a széles nyilvánosság előtt szidják és gyalázzák a másikat!

Régebben ilyesmi egyszerűen elképzelhetetlen volt, hiszen a Fideszben sokáig a legsúlyosabb bűnnek számított a kibeszélés, az egymás közötti ellentétek kiteregetése. Az, hogy egyre több ilyen háborúság kerül napvilágra, azt jelzi:

Orbán Viktor már csak nehezen tudja működőképes állapotban tartani a saját rendszerét!

A kontroll nélküli kormányzással eltöltött 14 év olyan belső ellentéteket szült, amik bármikor szétfeszíthetik a NER-t, és bekövetkezhet az, amit egyre többen jósolnak: a Fidesz összeomlása a saját emberei miatt fog bekövetkezni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!