Hatalmas a kontraszt – Teljesen elszálltak a magyar kormánytagok!

Korábbi cikkeinkben mi is többször foglalkoztunk azzal, hogy egyes magyar kormánytagok bérelt vagy honvédségi luxusrepülővel utaznak egy-egy útjukon, miközben a költségek töredékéből menetrend szerinti járaton is mehetnének.

Ennek ellenpéldája jól mutatja, milyen pofátlan módon herdálják el a fideszes nagyurak az adófizetők pénzét, ugyanis most kiderült, hogy még a sokkal erősebb gazdasággal rendelkező osztrák miniszterek sem merik megtenni azt, amit Orbánék!

Egy osztrák lap nyilvánosságra hozta Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter és stábjának utazási költségeit, melyből kiderült, hogy átlagosan 1 millió forintból repülnek Brüsszelbe és vissza.

Ezzel szemben Szijjártó Péter nem alacsonyodik le arra a szintre, hogy a pórnéppel együtt utazzon,

neki jár a bérelt luxusjet, ami akár 34 millió forintba is kerülhet, vagy a honvédségi luxusrepülő, aminek egy-egy útja „csak” 12-14 millió!

Hadházy Ákos a közösségi oldalán osztotta meg a profil.at által kikért adatokat az osztrák kormánytagok utazásaival kapcsolatban, amihez azt írta: „a sógorok meglepően sóherek, nem tudnak élni”.

A 2022 július és 2023 március közötti időszak elemzéséből néhány érdekességet is kiemelt:

  • Az osztrák kormánytagok MINDIG MENETREND SZERINTI GÉPEN repültek.
  • A zöldpárti miniszterek külföldi útjaik NEGYEDÉBEN, a néppártiak 12 százalékban VONATTAL utaztak külföldre.
  • Schallenberg külügyminiszter összesen ötször utazott BRÜSSZELBE, stábjával együtt összesen átlagosan mintegy EGYMILLIÓ forintnyi euroért.
  • A külügyminiszter a 9 hónap alatt összesen 26-szor utazott.
  • A miniszterek CSAK HOSSZÚTÁVÚ UTAKON utaztak ELSŐ OSZTÁLYON, rövidtávú utaknál maradt a turista osztály.
  • A kancellár átlagosan 3,9, a külügyminiszter 3,3 kísérővel utazott.

Eközben Magyarországon: mostantól Tiborcz is utazhat a „honvédségi” jeteken – teszi hozzá bejegyzése végén Hadházy Ákos.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!