Bűncselekmény történt a Karmelitában! Polt Péternek fel van adva a lecke!

Tényleg készülhet Rogán a menekülésre!

Rogán Antal berendelte 2021. november 3-án Völner Pált a Karmelitába és ekkor figyelmeztethette az államtitkárt, hogy tartson távolságot Schadl Györgytől, mert figyelik. A titkos találkozóról megbízható értesülések szerint a Telex adott hírt, és a portál szerint ennek a számlájára írható, hogy ekkortól Völner És Schadl kapcsolata megváltozott. A lehallgatott telefonbeszélgetésekből is érződik, hogy Schadl nem értette, miért viselkedik vele hűvösen a politikus. Ez a tájékoztatás persze törvényellenes volt, vagyis többszörösen is

bűncselekményt követtek el a Karmelitában!

Először is Rogánnak, illetve a Miniszterelnökségnek értesítenie kellett volna a hatóságokat a tudomásukra jutott bűncselekményről, a figyelmeztetés pedig kimerítheti a bűnpártolás tényét. Arra, hogy a végrehajtói kamara vezetője  megtudhatott valamit, abból is következtetnek, hogy

Schadl Györgynek november 3-án még fogalma sem lehetett a veszélyről, 5-én délelőtt viszont már megvolt a repülőjegye Dubajba, ahonnan nincs kiadatási egyezmény.

Minderről Magyar Péter is beszélt szerdán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség előtt, miután vallomást tett. Varga Judit voltférje ezt mondta: „A nyomozás lezárulta, tehát a meggyanúsítás előtt, és Schadl György őrizetbe vétele előtt fél évvel a kormánynak tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, és erről tájékoztatták már fél évvel a meggyanúsítása előtt Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettest.”

Magyar Péter azt állítja, hogy az információi részben volt feleségétől, Varga Judit igazságügyi minisztertől származnak, illetve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől.

Magyar Péter kijelentette: hangfelvételei vannak, amelyeket át fog adni az ügyészségnek.

Az egyetlen eltérés Magyar Péter ésTelex értesülései között mindössze az, hogy Magyar szerint Völnernek már júniusban szóltak a nyomozásról. A Telex azonban ezt nem tartja valószínűnek, mert a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint 2021 nyarán és őszén Völner Pál még nyíltan beszélt telefonon a közös dolgaikról Schadl Györggyel.

Akárhogy is történt, Polt Péter legfőbb ügyésznek most fel van adva a lecke, mivel egy olyan ügyben kell nyomozást indítania, amelynek szálai akár Orbán Viktor egész rendszerét megfojthatják.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!