Áll a bál – Csúnyán elszólta magát a Fidesz frakcióvezetője!

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Magyar Péter szerdán a Budapesti Nyomozó Ügyészségen tett vallomást tanúként a Völner–Schadl-ügy kapcsán. Erre reagált az ATV megkeresésére Kocsis Máté, akinek Magyar mellett a kormányba is sikerült belerúgnia!

„Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit…”

– ezzel a kijelentéssel próbálta megsemmisíteni Magyar Pétert a Fidesz frakcióvezetője, azonban úgy tűnik, neki már szemet sem szúr az egyértelmű nepotizmus.

[A nepotizmus a hatalmi pozíciók és a vele járó előnyök olyan elosztása, mikor a döntéshozók a rokonaikat, barátaikat részesítik előnyben a szakmai szempontok szerint alkalmasabb jelentkezőkkel szemben.]

Úgy tűnik, a Fideszben teljesen normálisnak számít, hogy a magas pozícióban lévők a saját rokonaikat, barátaikat helyezik fontos szektorok élére, ezért fordulhatott elő, hogy a frakcióvezető már észre sem vette, mi a gond a kijelentésével, tehát, hogy esetleg Varga magas pozíciója miatt kerülhetett Magyar Péter egy nagy állami cég élére.

A 444 készített Kocsis Máté kijelentése után egy idővonalat, ami azonban rávilágít, hogy van némi döccenő a frakcióvezető érvelésében:

  • Varga Judit 2018 májusában lett az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár.
  • Magyar Péter 2018 szeptemberében vette át az állami MFB EU Jogi Igazgatóságának vezetését (előtte három évig a Miniszterelnökségen dolgozott), majd
  • 2019. június 8-án lett a Diákhitel Központ vezérigazgatója.
  • Varga csak utána, 2019. július 11-én vette át az igazságügyi tárca vezetését.

A lap azonban hozzáteszi azt is, hogy „igazságügyi miniszternek ritkán kérnek fel valakit kellő politikai beágyazottság nélkül, […], tehát Magyar 2019 nyári vezérigazgatóvá kinevezése már bőven történhetett úgy, hogy tudni lehetett: a feleségéből hamarosan miniszter lesz„.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!