Kitört a háború a NER-ben – Egymásnak feszült Bencsik és Rákay!

Úgy tűnik, nem minden kormánypárti megmondóembernek tetszett a Rákay Philip által készített Most vagy soha! című film, ugyanis Bencsik András írásában lehúzta a 7 milliárd forintból készült imázsfilmet.

„A Most vagy soha! című film minden vonatkozásban rossz lett, amit a rengeteg ráköltött pénz sem tesz elviselhetőbbé”

– írta a Demokrata főszerkesztője, amit a Magyar Hang vett észre.

Bencsik kritikájában kiemeli, hogy szerinte egy történelmi filmbe olyan elemeket illeszteni, amik meg sem történtek, jól mutatják, hogy „miért nem szabad dilettánsoknak mozifilmet készíteni”, vagy ha már elkészült, akkor „miért kell azt ártatlan embereknek megnézniük”.

A főszerkesztő szerint „rossz dolog egy hazafiasnak szánt műalkotásról rosszat írni, de még annál is rosszabb egy ilyen műalkotást végignézni”, majd írása végén megadja Rákaynak a kegyelemdöfést:

„elterjedt a hír a pesti szóbeszédben, hogy az alkotók már új filmtémát találtak: a mohácsi vészt. Uram, irgalmazz! Nem volt elég egyszer?”

A Bencsik a kritikáját megosztotta a közösségi oldalán is, melyet Rákay nem hagyhatott szó nélkül, és az alábbit írta hozzá: „Kétezer éves történet. Nagycsütörtökön és nagypénteken mindenkiről kiderül, kicsoda is valójában…”. Eszerint Rákaynak Bencsik kritikájáról Júdás jutott eszébe, mivel szerinte ezzel a főszerkesztő elárulta azt a közösséget, ahova tartozik.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!