Kitört a háború – Lázár nyíltan megfenyegette a Spar-t!

A Spar az árstop és a különadók miatt bepanaszolta a magyar kormányt Brüsszelben, ez pedig kiverte a biztosítékot Orbánéknál!

A nemzetközi élelmiszer-üzletlánc költségei 90 millió euróval emelkedtek meg a kormányzati intézkedések hatására, emiatt fordultak Brüsszelhez. Ez a hír önmagában nem lenne túl izgalmas, azonban a Spar vezetője elárulta, hogy

Orbán korábban arra próbálta rávenni, hogy engedje meg egy rokonának, hogy befektessen a magyarországi leányvállalatába.

Azzal, hogy panaszt tettek a megnövekedett költségek miatt, illetve [ha igaz, amit a Spar vezetője mondott], hogy visszautasították Orbán ajánlatát, elegendő volt ahhoz, hogy a kormány feketelistára tegye az üzletláncot!

„Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül” – ezt már Lázár János mondta csütörtökön, majd hozzátette, hogy nem az a célja, hogy kiszorítsa az országból a kereskedelmi láncot, csak rá akarja őket kényszeríteni, hogy „tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek”.

A 444 közlése szerint, ezt követően tett még az építési és közlekedési miniszter egy rossz szóviccbe burkolt nyílt fenyegetést is:

„A Sparral szemben is tudunk úszni. A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett.”

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!