Jó magaviselet miatt kiengedhetik a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját!

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Jövőhéten tárgyalhatja az illetékes törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék-e Vásárhelyi Jánost, akit a bicskei gyermekotthonban elkövetett pedofil bűncselekményekért ítéltek el – közölte a Válasz Online!

Vásárhelyi 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút bántalmazott szexuálisan, amiért csupán 9 év 6 hónapra ítélték. Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a gyermekotthon volt igazgatóját az Orbán-család céges ügyvédje képviselte a bíróságon, illetve egyéb szálak is kötik a miniszterelnökhöz erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

A portál most azt írja, hogy 2019-ben azzal a feltétellel ítélték fegyházbüntetésre Vásárhelyit, hogy

miután letöltötte a teljes büntetésének a kétharmadát, jó magaviselet esetén feltételesen szabadlábra helyezhető, ami most, 6 év 2 hónap után érkezett el!

Mint ismert: Vásárhelyi ügye belpolitikai vihart okozott, miután kiderült, hogy a köztársasági elnök kegyelemben részesítette K. Endrét, a volt igazgató bűntársát. Vásárhelyi K. Endrénél elérte, hogy az egyik áldozatot bírja rá vallomása visszavonására. A társadalmi felháborodás hatására lemondott Novák Katalin köztársasági elnök és református zsinati elnöki posztjáról Balog Zoltán püspök is, aki tanácsadóként támogatta a kegyelmi kérvényt. Távozott a közéletből az elnök döntését ellenjegyző Varga Judit volt igazságügyi miniszter is, akit a Fidesz európai parlamenti listavezetőjének jelöltek volna – írja az üggyel kapcsolatban a lap.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!