Egy Fidesz-alapító is beszélni kezdett! „Orbán Viktor egy rossz fajta, ócska szélhámos!”

„Az országnak fel kellene ébrednie!” – mondja az ősfideszes.

Újabb „ősfideszes” rontott neki Orbán rendszerének. A Fidesz egykori alapítója, Kardos József kulturális menedzser a Klubrádiónak elmondta, hogy törvényszerű ennek „a korrupt és hazug” rendszernek a bukása, majd hozzátette: „Hosszú agóniára számítok,

nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor magától nem fogja kiengedni a gyeplőt a kezéből.” Itt a teljes felvétel, nézzék:

A férfi elárulta, hogy lelkiismeret-furdalása van amiatt, hogy egykor hatalomhoz segítette Orbánt, és nem lépett ki már korábban a pártból, Fodor Gáborékkal együtt. Szerinte az országnak is fel kellene ébrednie a Csipkerózsika-álmából, és rá kellene jönnie, hogy egy szélhámos a vezetője. Szó szerint így fogalmazott:  „Tulajdonképpen én is hozzájárultam ahhoz, hogy ez az ember hatalomra jusson. Ez az ember egy szélhámos. Most már látja mindenki, lehullott a lepel.

Orbán Viktor egy szélhámos, egyébként egy elég rossz fajta, ócska szélhámos.”

Kardos a közelmúlt eseményeiről szólva kijelentette: az volt a minimum, hogy kegyelmi botrány két főszereplője lemondjon. „Nem fogom sajnálni egyiküket sem, és nem fogom elfelejteni a bűneiket sem.”

A Fidesz-alapító úgy gondolja, hogy 2010-ben volt az utolsó tisztességes választás Magyarországon. Hozzátette:

Orbánék „korlátlan pénzzel rendelkeznek, a mi adófizetői pénzünkből négy éven keresztül mossák az agyunkat és terjesztik a hazug propagandájukat.

Ezzel szemben, ha bármilyen támogatáshoz hozzájut az ellenfél, akár külföldről, akkor törvényt hoznak (…) hogy még ezt a kevés pénzt se tudja az ellenzék elkölteni, hogy gyakorlatilag esélytelenül indulhasson. Nem gondolom, hogy ezzel legitim ez a rendszer”.

Kardos a változás egyik kerékkötőjének tartja azt, hogy a társadalom végletesen megosztott.

„Két részre szakadt az ország, és nem beszélünk egymással. Muszáj lenne a két tábornak egymással szóba állni”.

Az egykori fideszes alapító azt is, hogy „a másik oldal nem tud egyszerűen összeállni, nincs olyan karizmatikus vezető, aki mögé össze tudna állni az ellenzék”.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!