Bosszút áll a Fidesz a pedofilos botrányért – ezután már csak az ellenzéki pártok betiltása jöhet!

Olyat léptek, mintha csak a Fidesz indulhatna a választásokon!

Az ellenzéki pártok betiltásának lassú módszerével torolja meg a Fidesz az őket leleplező pedofil botrányt.  Ugyanis az elvileg független, ám valójában a kormánypártot szolgáló szervezet,

az Állami Számvevőszék több mint félmilliárd forintos büntetéssel sújtja a 2022-ben együtt indult hat ellenzéki pártot!

A HVG úgy értesült, hogy az ÁSZ részjelentése szerint a 2022-es parlamenti választás kampányában az ellenzéki összefogás hat pártjánál, „tiltott párttámogatás” történt, mivel Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt szervezete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) is pénzt költött a kampányra, ez pedig a közös kampányhoz nyújtott nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásnak minősül, amit a hat párt a kampányelszámolásaiban nem vett figyelembe. A dolog pikantériája, hogy ezen logika alapján

a Fidesz kampányát segítő Megafont és CÖF-öt is meg kellene bírságolni, de az ÁSZ ezt nem így látja!

A Számvevőszék álláspontja szerint ugyanis a Fideszhez közeli „civil szervezetek” más kategóriába tartoznak!

Az ÁSZ a részjelentésben a röhejesség határát bőven túllépve magyarázkodik, amikor azt kezdi részletezni, hogy a Megafonnak és a CÖF-nek azért nem szab ki büntetést, mert

a fideszes szervezetek esetében „alapjog a véleménynyilvánítás szabadsága,

ebből következően pedig a választási kampányban kampánytevékenységet folytató jogi személy még nem feltétlen valósít meg egyidejűleg tiltott párttámogatást is.”

Bár a Márki-Zay-féle MMM szintén nem pártként, hanem kampánytevékenységet folytató jogi személyként vett részt a 2022-es kampányban, az ÁSZ álláspontja szerint Márki-Zay Péter, az MMM vezetőjeként a hatpárti összefogás miniszterelnök-jelöltje is volt egyben, így „az MMM kampánytevékenység-finanszírozására irányuló tevékenysége nem választható el a Márki-Zay Péter vezette lista népszerűsítésétől és az azt alkotó pártok kampányfinanszírozásától.”

Ám ezzel még nincs vége az ellentmondásoknak. Azzal, hogy az ÁSZ hat egyenlő részre bontaná a büntetést, saját maga korábbi állításának mond ellent. A mostani véglegest megelőző, tavaly nyári jelentéstervezetben ugyanis elismerték, hogy a közös kampányra költött MMM-es pénz „hatását” lehetetlen arányosan lebontani az ellenzéki összefogásban részt vevő hat pártra, emiatt törvényi rendelkezés nélkül a büntetés behajtása nem megvalósítható. Most azonban ezt már valamiért máshogy látják.

Ráadásul ezzel még nincs vége a Fidesz bosszújának: az ÁSZ részjelentése ugyanis jelzi, hogy a mostani, a pártokat egyenlént 90 millió forinttal sújtó büntetés csak egy „részjelentés” alapján született. Ezen felül

az adóhivatal további 1,4 milliárd forint felhasználását és jogszerűségét is vizsgálja. Ha ebből is büntetés lesz, akkor a pártoknak egyenként további 450 milliót kell fizetniük!

Már a mostani, pártonként 90 milliós büntetés is megrogyasztja az ellenzéki pártokat a a június 9-i összevont európai parlamenti és önkormányzati választások előtt, de a további csaknem félmilliárd forint kifizetése minden egyes ellenzéki párt számára a padlóra küldést jelentheti.

Ez olyan lenne, mintha ezentúl csak a Fidesz indulhatna a választásokoni!

Az ellenzéknek alig lesz pénze arra, hogy politikai akciókat vagy rendezvényeket szervezzen, embereket alkalmazzon, irodákat tartson fenn. Ez gyakorlatilag a működésképtelenség és a lassú eltűnés előszobája – és ezt Orbánék pontosan tudják.

A Fidesz nem tiltja be nyíltan az ellenzéki pártokat, csak elveszi tőlük a pénzt, amiből működhetnének!

A végeredmény a nap végén így is ugyanaz lesz, miközben az ellenzéki szavazók még mindig amiatt fognak háborogni, hogy „az ellenzék miért nem csinál semmit.” Hát ezért.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!