Hatalmas hibát vétett Orbán, amikor elárulta a saját szavazóit!

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az Európai Tanács egyhangúlag szavazta meg az Ukrajnának szánt támogatást, tehát azt Orbán sem vétózta meg. Ezzel a magyar kormányfő azonban súlyos hibát követett el!

A magyar kormány ismét „kikérte az emberek véleményét” a Nemzeti Konzultációval, aminek egyik pontja az Ukrajnának szánt támogatással volt kapcsolatos:

„Az Európai bizottság további 50 milliárd euróval akarja támogatni Ukrajnát. Mivel ez az összeg a jelenlegi uniós költségvetésben nem áll rendelkezésre, a tagállamoktól akarnak pénzforrásokat kicsikarni. Úgy kérnek Magyarországtól további hozzájárulást, hogy hazánk jó ideje nem kapja meg a neki szerződés szerint járó uniós pénzeket. […]”

Erre a válaszadók több mint 99 százaléka azt felelte, hogy „ne fizessünk többet Ukrajna támogatására, amíg a nekünk járó pénzt nem kaptuk meg.”

A magyarok álláspontja eléggé egyértelmű volt ebben a kérdésben, tehát ha Orbánnak valóban fontos lenne a választópolgárok véleménye, akkor nem engedett volna az Európai Tanácsnak, megvétózta volna az Ukrajnának szánt támogatás kérdését mindaddig, amíg Magyarország nem kapja meg a visszatartott uniós forrásokat!

A pénz jelentős része továbbra is blokkolva van, tehát a magyar kormányfő nagy ívben tett arra, hogy mit szeretnének a választópolgárok!

Ez a lépés azonban súlyos árat követelhet, ugyanis túlnyomó részben csak a kormánypárti szavazók hittek benne, hogy a konzultációs íveknek van valódi szerepük, hogy azzal érdemben befolyásolhatják hazánk sorsát. Most azonban már a Fidesz szavazóinak is teljesen világossá vált, hogy semmit sem ér Orbánnak az akaratuk, a kormányfő magasról tett a Nemzeti Konzultáció eredményére, így emiatt sokan ábrándulhatnak ki a kormánypártból!

Arról, hogy a konzultáció eredményét már az ívek beérkezése előtt kihirdettek, ide kattintva olvashatnak bővebben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!