Amerika kőkemény üzenetet küldött: vannak eszközei, hogy jobb belátásra bírják Orbán Viktort!

Rossz vége lesz, ha Orbán így folytatja!

Washington kész lépni annak érdekében, hogy a magyar fél másként álljon hozzá a kétoldalú kapcsolatok javításához. Ezt David Pressman jelentette ki a Financial Times című lapnak, melynek cikkét a hvg.hu szemlézte. Az amerikai nagykövet szerint

az USA „bőven képes hatni a magyar álláspontra és be is vetheti ezeket az eszközöket.”

A magyar diplomáciával kapcsolatban Pressman úgy vélekedett, hogy Orbán szabadjára engedte a képzelőerejét a külpolitikában, ám ezzel csak a Kreml érdekeit szolgálja, és aláássa a NATO egységét. Mint mondta, a magyar vezetés a nemzetközi porondon „magyarellenességet” és „idegen behatolókat” vizionál, de ez csak fantáziálás. A nagykövet azt is szóvá tette, hogy Orbán aktívan beleszól az amerikai elnökválasztási hadjáratba, amikor nyíltan támogatja Donald Trumpot és lemondásra szólítja fel Joe Bident. Úgy fogalmazott: ez nem az, amit egy szövetségestől elvárna az ember.

Pressman kijelentette: amerika ügyel Magyarországra,

szövetségesének tekinti, ám az teljességgel szokatlan, hogy a másik oldal nem törődik az amerikai biztonsági aggályokkal, és inkább kibekkelné, hogy Washingtonban új kormányzat jöjjön. A Financial Times szerint az amerikai diplomata szokatlanul őszinte szavai azt bizonyítják, milyen szintet ért el az elégedetlenség Orbán tevékenységével kapcsolatban a NATO-, illetve uniós tagállamokban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!