Elfogyott a talaj Orbán alól – Saját szavazóit lesz kénytelen elárulni!

Komoly dilemmával kell szembenéznie a miniszterelnöknek, ugyanis vagy kockára teszi a Magyarországnak járó uniós forrásokat, vagy saját szavazóit lesz kénytelen elárulni!

A kormány közzétette a „nemzeti konzultáció” eredményeit, ami nem meglepő módon, Orbánék szájíze szerint zárult [mivel főleg csak kormánypárti szavazók hisznek benne, hogy van valódi tétje a konzultációnak, és javarészt csak ők küldik vissza azt].

Az ív kérdései között a legtöbbnek már egyáltalán nincs jelentősége, azonban egynek még mindig van politikai ereje, ami Ukrajna uniós pénzügyi támogatásáról szól.

Erre a válaszadók több mint 99 százaléka azt válaszolta, hogy ne fizessünk Ukrajna támogatására, amíg a nekünk járó pénzt nem kaptuk meg – írja cikkében a 444.hu, mely hozzáteszi, hogy ez rendesen feladja a leckét Orbánnak, ugyanis kizárt, hogy a kérdést tárgyaló február 1-jei EU-csúcsig az összes befagyasztott uniós támogatást feloldja az Európai Bizottság,

így Orbán vagy megvétózza az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós pénzügyi segélyt, vagy a saját választóit és a konzultáció eredményét veszi semmibe.

Ha mégis a vétó mellett döntene, akkor azzal pedig a Magyarországnak járó támogatásokat tenné kockára a kormányfő!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!