Karácsony helyre tette az ellenzéket – épp csak azt nem írta, hogy ne legyenek hülyék!

Az utolsó pillanatban figyelmeztetett a Fidesz csapdájára!

„Ne legyetek már ennyire hülyék!” – nyílt levelében Karácsony Gergely akár ezt is írhatta volna az ellenzéki pártoknak. A főpolgármester a Facebookra is kitette figyelmeztetését, amelyet a a fővárosi „köztársaságpárti koalíciót vezető pártok”, a Demokratikus Koalíció, a Momentum Mozgalom, az MSZP és a Párbeszéd–Zöldek elnökeinek írt, és amiben arra kéri őket: zárják már le az  önkormányzati választással kapcsolatos tárgyalásokat.

Karácsony szerint a Fidesznek nincs ajánlata Budapest számára, csak hadüzenete, és ennek a része az a csapda is, amit az ellenzéki pártoknak állítottak

a fővárosi választási szabályok jogállamiságot sárba tipró átírásával. A főpolgármester szerint az új rendszer trükkje, hogy első ránézésre arányosnak tűnik, de valójában nem az: a pártok külön listaállítása csak külön polgármesterek állításával lehetséges, ez pedig szétzilálhatja a köztársaságpárti egységet.

A főpolgármester figyelmezteti az ellenzéket: „ne sétáljunk bele ebbe a csapdába! Lépjünk át rajta!” Itt a bejegyzés:

 

Karácsony konkrét javaslatokat fogalmazott meg ahhoz, hogyan lehet az idei önkormányzati választáson legyőzni a Fideszt Budapesten. A főpolgármester ajánlata szerint a fővárosi listás választáson a köztársaságpárti erők közösen indulnak, közösen fogalmazzák meg a politikai ajánlatukat a fővárosnak. A főpolgármester-jelöltként vállalja ennek a listának a vezetését.

A pártoknak minden kerületben közös polgármester-jelöltet kell állítaniuk, s ezek személyében meg kell állapodniuk legkésőbb február közepéig. Ahol ez nem sikerül, ott előválasztást kell tartani

a 2019-es önkormányzati választáshoz hasonlóan, legkésőbb a március 15-ét követő napokban. Karácsony ajánlata az is, hogy a várost irányító pártok legyenek nyitottak az LMP csatlakozására is, illetve

az LMP döntse el, hogy részese kíván-e lenni az együttműködésnek, vagy külön indul mindenhol.

A főpolgármester végezetül azt is javasolja, hogy a pártok tegyenek javaslatot egy méltányos és moderált együttműködésre a Kétfarkú Kutya Pártnak is. Nyílt levele végén  Karácsony megnevezte azokat az ellenzéki jelölteket, akiket ő a vitás, kormánypárti vezetésű kerületekben legesélyesebbnek tart. Ők a következők:

Újpesten a DK-s Trippon Norbert,
az V. kerületben a momentumos Kerpel-Fronius Gábor,
Kőbányán a DK-s Mustó Géza,
a XII. kerületben a momentumos Farkas Csaba,
a XVII. kerületben az MSZP-s Lukoczki Károly,
Pesterzsébeten a DK jelöltje, Fekete Katalin,
Soroksáron pedig Ritter Ottó a Momentumból.

Karácsony figyelmeztetése az utolsó pillanatban érkezett az ellenzéki pártoknak!

Az idő ugyanis szorít, és ha a szükséges helyeken nem sikerül lebonyolítani az előválasztást, akkor bejön a Fidesz terve: az, hogy az utolsó pillanatban átírt fővárosi választási törvénnyel külön indulásra kényszerítsék, és ezzel megosszák az ellenzéki egységet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!