Feltámaszthatják a Fidesz által legyilkolt legendás újságot!

Túljárhatnak Orbánék eszén!

Újra megjelenhet a Fidesz által kivégzett Népszabadság. A hírt Kelen Károly újságíró, a 7 éve bezárt lap utolsó olvasószerkesztője, a szerkesztőség egykori munkatársait tömörítő Népszabadság Egyesület elnöke jelentette be a Media1 hétfő esti podcast- és rádióműsorának vendégeként. Az újságíró szó szerint így fogalmazott:

„A Népszabadság ugyan jelenleg halott, de nem biztos, hogy nem támad fel hamvaiból!”

Kelen azt mondta: erről eddig nem beszélt még senkinek nyilvánosan, de van esély a lap újraélesztésére. A fideszes Mediaworks ugyanis több éven át nem használta érdemben a védjegyet, s mivel eltelt több mint 5 év,

a hatályos törvények értelmében a Népszabadság védjegyre le lehet csapni.

Így könnyen lehet, hogy a régi szerkesztőség munkatársai valamilyen formában feléleszthetik a lapot. Kelen Károly elárulta: ezzel kapcsolatban tettek is már bizonyos lépéseket.

Mint mondta, nyilván nem fognak nyomtatott újságot csinálni, és nem próbálnak versenyezni bármilyen nagyobb internetes portállal, de az lehetséges iránynak tűnik, hogy a Népszabadság hagyományait követve elsősorban fiataloknak, például gimnazistáknak és egyetemistáknak olyan információs lehetőséget teremtenek, amire jó néhány sikeres példa van a világon. A bizakodást erősíti, hogy

a Népszabadság Egyesület még tavaly levédte a Népszabadság védjegyet az Európai Szabadalmi Hivatalban!

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) adatbázisa szerint is úgy tűnik, a dolgozói egyesület 2022-ben európai uniós védjegyoltalmat szerzett a Népszabadság ábrás védjegyre. Így aztán hamarosan eldőlhet, megvalósul-e a terv, amivel kapcsolatban az egykori dolgozók néhány elég konkrét lépést is tettek már.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!