Ez Rogán állásába kerülhet – Hatástalan a kormánypropaganda!

Fotó: Veres Viktor

Friss felmérést tett közzé a Policy Solutions Politikai Elemző Intézet, melyben arra voltak kíváncsiak, hogy miket tartanak a magyarok a legfőbb problémának Magyarországon.

Bár a kormány minden eszközt bevet, hogy olyan témákra terelje a figyelmet, mint például a migráció és az LMBTQ-propaganda, a válaszadók mégsem ezeket tartják a legfőbb problémának.

A legtöbben a megélhetés magas költségeit nevezték meg legfőbb problémaként, ezt a válaszadók 43 százaléka sorolta a három legfontosabb probléma közé

– számolt be az eredményről a Telex, mely kiemeli, hogy a második helyen az egészségügyi ellátás alacsony színvonala áll (a kutatási alanyok 31 százaléka nevezte meg kimagasló problémaként), harmadik helyen pedig az alacsony fizetéseket jelölték meg (a válaszadók 30 százalék szavazott erre).

A közéletben gyakran tematizált kérdések azonban szinte teljesen hidegen hagyják az embereket.
A magyarok tizede tartja csak kiemelt problémának a közoktatás helyzetét, az orosz befolyást csupán 8 százalék, míg a kormány által sokat hangoztatott LMBTQ-propagandát 7 százalék.

A vizsgálat eredményéből leszűrhető, hogy nincs nagy hatással a lakosságra a kormánypropaganda, a legtöbben, még a Fidesz szavazók is azokat a területeket tartják kiemelkedő problémának, melyekre Orbánéknak hatásuk van.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!