Felszámolják a magyar nemzet hadseregét – Orbánék kezében összpontosul a hatalom!

forrás: nol.hu

Újabb Alaptörvény-módosítás került az asztalra, mely ezúttal a katonák jogfosztását célozza – erről írt bejegyzésében Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság MSZP-s alelnöke.

A szocialista politikus kiemeli, hogy már régóta elindult az a folyamat, mely a katonák törvényekben biztosított jogainak nyirbálását célozza, most azonban egy olyan lépésre készül az Orbán-kormány, melynek eredményeként

nem a magyar nemzetnek, hanem Orbán Viktor kormányának lesz hadserege!

A kormány rendeleteivel évek óta korlátozza a szolgálatteljesítés és leszerelés szabályainak érvényesülését, feljogosították a honvédelmi minisztert a jogállási törvény rendelkezéseinek felülírására, év elején pedig statáriális jelleggel tömeges kirúgásokat hajtottak végre – írja Harangozó, aki hozzáteszi, hogy ehhez eddig a hazug hivatkozási alapot az indokolatlanul fenntartott veszélyhelyzet szolgáltatta.

Mostanra Orbán Viktor elérkezettnek találta az időt a katonák jogfosztásának teljessé és véglegessé tételére.

A tegnap este benyújtott Alaptörvény-módosítás szerint a katonák jogállását a jövőben nem törvény, hanem kormányrendelet fogja szabályozni.
Ezzel a katonák válnak az első olyan foglalkoztatotti csoporttá, akiknek jogait nem védik törvények!

Harangozó Tamás kiemeli, hogy az újabb jogfosztás kárvallottjai azonban nem csupán a magyar katonák, hanem az egész nemzet!
„A Magyar Honvédség, mint minden katonai szervezet szigorú függelmi rendben működik, alapja a feljebbvalók parancsainak végrehajtása. Csak pontos, világos és kellően részletes törvényi szabályokkal biztosítható, hogy e parancsuralmi működés ne váljon önkényessé. A törvényi szabályok adják azt a mércét, ami alapján a parancs kiadója felelősséggel tartozik, és adott esetben felelősségre vonható.

Orbán Viktor célja e törvényekhez kötött működés felszámolása. Ezután a katonák számára az egyetlen igazodási pont a kormány akarata lesz.”

– írja bejegyzésében az ellenzéki politikus, aki szerint ezzel a módosítással „nem a magyar nemzetnek, hanem Orbán Viktor kormányának lesz hadserege”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!