Rossz lóra tettek Orbánék, így hatalmasat bukott az állam!

Új területen próbálta meg kamatoztatni tudását az állam, azonban a terv dugába dőlt, hatalmas bukás lett az eredmény.

Az állam a Hiventures program keretében olyan vállalkozásokat támogatott összesen 35 milliárd forintból, melyek innovatív megoldásokkal álltak elő. Ilyen volt például az argentin töltött tésztabatyut áruló Empanada Story nevű pékség, mely a program legnagyobb nyertese lett.

Az argentin pékség 500 millió forintos támogatásáért cserébe, az állam 40 százalékos tulajdonrészt kapott.

A G7 cikke alapján a 444.hu kiemeli, hogy a félmilliárdos ügylet több ponton ütközik a támogatási program előírásával és szellemiségével, ugyanis a projekteknek a kevésbé fejlett régiókban kellett volna megvalósulniuk, ennek a pékség azonban nem felelt meg.
Bár az Empanada Story egy Heves vármegyei kétezres településre, Kerecsendre volt bejegyezve, azonban tevékenységét a fővárosban folytatta.

Az 500 milliós álom végül csúfos véget ért, fél éves működést követően végleg lehúzta a rolót, így az állami támogatás és a nagy remények is szertefoszlottak.

A G7 megkérdezte az MFB-t és az alá tartozó Hiventurest is, hogy milyen innovációk miatt fektettek be 500 millió forintot a vállalkozásba, és hogyan értékelik a befektetést, de nem válaszoltak, ahogy az Emapanada Story sem.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!