Változnak az idők – Orbán korábbi szövetségeséből lett az új főellenség!

A kormány képes bárkit célkeresztbe állítani, ha saját érdekeik ezt kívánják. Így járt most Ursula von der Leyen is, akiről Orbán korábban még baráti hangnemben beszélt.

A szombati Fidesz tisztújító kongresszusa után elkezdték ellepni az országot az új „nemzeti konzultációs” plakátok, melyek fő üzenete ismét Brüsszel ellenes hangnemben íródtak. A „ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek” szlogen mellett feltűnik Ursula von der Leyen, az Európai Bizottsági elnöke, és Alex Soros, Soros György fia.

A két új főellenség bemutatására még nem tudni mennyire lesznek vevők a kormánypárti szavazók, bár az eddigi pálfordulásokat is könnyen vették.
Von der Leyen feltűnése egyeseknek meglepő lehet, ugyanis a 444.hu közlése szerint Orbán korábban még ilyeneket mondott a Bizottság elnökéről:

„Magyar fejjel és magyar szemmel nézve egy német hölgyet, azt tudom mondani a magyar hallgatóságnak, hogy egy komoly hölgy lett az Európai Bizottság elnöke. Egy komoly tapasztalatokkal rendelkező és bátor gondolkodású bizottsági elnökünk van, aki érti azt, ami Közép-Európában történik, érti azt, amit mi mondunk, és érti azt, ami fontos a magyarok számára. Különösképpen igaz ez a családra. Úgy gondolkodik a családról, mint mi, közép-európaiak vagy magyarok: a család fontos, talán a legfontosabb, a gyerek az első – egy hétgyermekes családanyáról beszélünk –, és úgy kell a világunkat berendezni, hogy a gyermekeink biztonságban nőhessenek fel.”

Aztán mikor kiderült, hogy az új bizottsági elnök nem osztja a magyar kormány álláspontját mindenben, tehát nem enged a zsarolásnak, az uniós források esztelen felhasználásának, és hangot mert adni nemtetszésének, a kormány célkeresztbe állította.

Korábban Jean-Claude Juncker is hasonlóképp járt, aki szintén a kormány plakátkampányának egyik főgonosza lett, azonban az egykori EB-elnököt ábrázoló plakátokat eltávolította a kormány, ugyanis akkor még az Európai Néppárt tagja volt a Fidesz, és Mandfred Weber elnök érkezése előtt leszedték a nemzetközi botrányt okozó hírdetéseket.

Új szereplő továbbá Soros Alex, aki apja helyét tölti be, mint a világot irányítani akaró spekuláns. Az azonban kérdéses, hogy személye mennyire lesz megosztó a fidesz táborában.

403629276 731957808976916 7599283934266170251 n
Forrás: Facebook.com

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!