Kitálalt az ellenzéki politikus az Orbán stábja által elkövetett ügyben!

Orban Laptop
Forrás: Youtube.com

„Ismét hülyének tetteti magát a rendőrség, megint elutasított egy közvetlenül Orbán stábja által elkövetett durva lopás miatt tett feljelentést” – írja Hadházy, aki részleteket is közölt az üggyel kapcsolatban.

Hadházy Ákos független képviselő a közösségi oldalán számolt be arról, hogy Orbánék létrehoztak egy angol nyelvű oldalt primeminister.hu néven, melynek a szerződése szerint 22 hónapig kellett volna működnie, azonban 13 hónap után, az országgyűlési választás napján leállt a frissítés, nem került fel új anyag a honlapra!

Az ellenzéki politikus kiemelte, hogy mindezért 80 millió forintot fizettek, ami a legdurvább becslések szerint is maximum 20 millióba került volna. 

Hadházy szerint ez hűtlen kezelés, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás gyanúját veti fel, hogy nem teljesítették a honlap szerződésében rögzített 22 hónapos működési időt – amire felvették a 80 milliót -, azonban a rendőrség most mégis eltussolja az ügyet.

„A BRFK a gazdasági csalás miatti feljelentést elutasította, de kimondta, hogy a megvalósult „gazdasági tevékenység” túlárazott mivolta miatt, és mert a Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetési szervként közpénzből fizette ki a szerződés szerinti vállalkozói díjat, ezért hűtlen kezelés helyett a Btk. 396. § (1) bekezdés c) pontjába ütköző és a (4) bekezdés c) pontja szerint minősülő költségvetési csalás gyanúját veti fel a cselekmény és az ügyet 2023.09.13-i határozatával áttette a NAV illetékes nyomozó hatóságához” – írja Hadházy, aki hozzáteszi, hogy

az Ügyészség egy hónap elteltével a határozatot hatályon kívül helyezte, szerinte a BRFK tévedett, és a cselekmény nem tekinthető költségvetési csalásnak.

Összegzésként kiemelte az ellenzéki képviselő, hogy jelen állás szerint semmilyen bűncselekményt nem valósít meg Magyarországon a minisztérium, ha jelentős összegű közpénzt herdál el, a valós pici árhoz képest akár hússzorosan, százszorosan vagy ezerszeresen túlárazott szolgáltatást rendel meg és fizet ki közpénzből.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!