Nyomozás indult Kósa Lajos ellen – Akár 5 év börtönt is kaphat!

A 24.hu információi szerint, a BRFK nyomozást indított kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. Az ügyben Kósa Lajos is érintett!

A laphoz eljutott dokumentum szerint, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, vagy bűnsegédi bűnrészessége, vagy annak bűnpártolása vétségének megállapítása miatt tettek feljelentést a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ellen,

melynek Kósa Lajos az elnöke.

A fideszes képviselő mellett Váradi Orsolya, a szervezet ügyvezetője, és Bodó Barbara, a szövetség etikai és fegyelmi bizottságának elnöke is érintett a megindult nyomozásban.

A kiskorú veszélyeztetése bűntett a büntető törvénykönyv alapján egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, míg a bűnsegédi bűnrészesség, továbbá a bűnpártolás vétsége egytől két évig terjedő szabadságvesztéssel – írja a lap, mely hozzáteszi, hogy Kósa Lajost mentelmi jog illeti meg mint országgyűlési képviselőt, aminek felfüggesztéséhez kétharmados parlamenti döntés szükséges.

A szóban forgó feljelentés Sebestyén Júlia, korábbi Európa-bajnok műkorcsolyázó ügye miatt született meg, ugyanis több szülő is levélben panaszolta be a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnél szakmai módszerei és magatartása miatt.
A szülők rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, egy-egy elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról, elhanyagolásról számoltak be.

A szülők panaszát és a fegyelmi eljárást a szövetség egy szabálymódosítást követően vetette el, arra hivatkozva, hogy a feltételezett csalakmények már elévültek.

Az elévülési idő pont a fegyelmi eljárás kezdete előtt egy nappal rövidült 3 évről egy évre a fegyelmi szabályzatban,

így a szövetség erre hivatkozhatott mikor megtagadta az eljárás lefolytatását.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!