Új adókategóriát vezet be a fideszes önkormányzat, de nem mindenkinek kell fizetnie!

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

A Fidesz vezette belvárosi önkormányzat új, maximum díjas építményadó kategóriát vezet be jövőre, azonban a legtöbb bevétellel rendelkező, kormányközeli üzletemberek kezében lévő kaszinóknak nem kell többletet fizetniük!

A Népszava közlése szerint, a belvárosi Fidesz a köztisztaságra és a közbiztonságra hivatkozva vezet be egy új építményadó kategóriát, melyet csak az éjfél után nyitva tartó szórakozóhelyekkel fizettetnének meg. Ennek maximális összege négyzetméterenként 2508 forint lesz.

A lap kiemeli, hogy bár a kaszinók eddig a szórakozóhely kategóriába voltak sorolva, most azt a fideszes vezetés mégis kiemelte belőle,

így nekik a maximálisan kiszabható összeg helyet csak 2244 forintot kell fizetniük négyzetméterenként.

Az ellenzéki politikusok azt javasolták, hogy ne kivételezzenek a kaszinókkal és őket is kötelezzék a maximális összeg megfizetésére, azonban az V. kerület fideszes polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter ezt elvetette, mivel szerinte a szórakozóhelyekre és az éttermekre panaszkodnak a legtöbbet az emberek, nem pedig a kaszinókra!
A polgármester azt is kiemelte, hogy a magasabb adó kivetésével nem szeretné „elriasztani” azokat a létesítményeket, melyekből az önkormányzatnak bevétele származik.

A belvárosban egyébként két kaszinó található, melyek 570 és 720 négyzetméteresek. A lap számításai szerint a fideszes városvezetés kivételezése miatt, jövőre 3,23 millió helyett csak 2,9 milliót kell fizetniük a kaszinóknak együtt, azaz 340 ezer forintot spórolnak meg.
Ez a plusz költség Szentgyörgyvölgyi indoklása szerint elriasztaná a kaszinókat a kerületből, pedig a milliárdos nyereséggel működő létesítmények, bőven ki tudnák gazdálkodni a plusz 340 ezer forintot, így inkább valami más állhat az ügy hátterében!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!