Borított a főpolgármester – A Fidesz a félfasiszta testvérpártjával végeztetné el a piszkos munkát!

Alig hét hónappal a választás előtt a Fidesz újra módosítani próbálja a Fővárosi Közgyűlésre vonatkozó választási szabályokat – írja közösségi oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester kiemeli, hogy azt a régi rendszert szeretnék most visszaállítani, amit 2014-ben pont a Fidesz módosított, mert akkor az szolgálta az érdeküket,

a mostani módosításhoz pedig annyira gyávák, hogy nem merik a saját nevükben beadni a javaslatot, azt inkább rábízták a félfasiszta testvérpártjukra!

A javaslat lényege, hogy visszaállítanák a Fővárosi Közgyűlés megválasztásának korábbi rendszerét, melyben kizárólag a listás szavazáson dőlt el, hogy kik lesznek a közgyűlés tagjai. Ezt 2014-ben a Fidesz eltörölte – mert akkor ez nekik kedvezett – így most a közgyűlés tagja a főpolgármester, a 23 polgármester, illetve a maradék 9 helyre azok a nem győztes polgármesterek kerülnek, akik a töredékszavazatok alapján kompenzációs listákról bekerülnek.

Ez a rendszer jelenleg egyáltalán nem kedvez a Fidesznek, így számukra a legkedvezőbb fordulat az lenne, ha visszaállna a régi rendszer, ugyanis tisztán pártlistás bejutással több emberük kerülne be a Fővárosi Közgyűlésbe, hiszen Budapesten is a kormánypárt a legerősebb, bár tény, hogy többsége nincs.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!