Orbánék miatt végleg az EU kispadjára ültethetik Magyarországot!

Körvonalazódik az Európai Unió új felépítése, melynek révén Magyarország kiszorulna a döntéshozatali folyamatokból, lényegében tehát kispadra ültetnének minket.

Az új javaslat lényege, hogy az EU-s tagállamokat négy külön szintre osztanák be, melynek legfelső körét alkotnák az eurozóna tagjai. A második szinten helyezkednének el azon tagállamok, akik ugyan nem a közös valuta használják, de a közös forrásokat igen, illetve a döntéshozatali folyamatokban is tevékenyen részt vesznek, és megfelelnek a jogállamisági feltételeknek.

Ez utóbbi feltétel lényegében kizárja, hogy Magyarország a második szinthez tartozzon,

az elsőt pedig alapból buktuk, mivel még céldátuma sincs az euró hazai bevezetésének.

Magyarország így csak a harmadik szinten tudna elhelyezkedni, azok között, akik a döntéshozatalba nem szólhatnának bele, kizárólag a közös piac előnyeit élvezhetnék.
A tervezet szerinti a negyedik szinten azok lennének, akik a csatlakozástól még távolabb vannak, de az európai politikai közösség részei szeretnének lennének, de csak néhány konkrét területen lenne velük formalizált együttműködés.

Sőt, a tervezet kiküszöbölné azt a „hibát” is, hogy egy-egy tagállam a vétója révén akadályozza az EU zökkenőmentes működését is (ilyen jelenleg Magyarország), ugyanis eltörölnék a vétójogot, helyette minősített többséggel döntenének a belső körösök és az EU-tagok.

Ez a javaslat egyszerre akarja kezelni az EU-ra helyezedő bővítési nyomást Ukrajna és a balkáni országok felől, és szereli le az EU-s döntéshozást vétókkal szabotáló, otthon pedig a jogállamiságot leépítő tagállamokat is – írja a szerkezeti átalakítással kapcsolatban a 444.hu, mely szerint az, hogy Magyarországot kispadra ültetik, Orbánnak is egy járható út lehet, ugyanis ha már úgysem jön EU-s pénz és nem is szólunk bele érdemileg a közös ügyekbe, akkor legalább a közös piachoz hozzáférhetnénk harmadrangú társult tagként.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!