Asztalon Orbánék újabb terve – Ez még a Vodafone-ügyletnél is nagyobb dobásuk lehet!

Újabb törvénymódosítást hajtana végre a kormány, ami fontos szerepet játszhat maja a Budapest Airport megvásárlásakor.

A légi közlekedésről szóló törvényt módosító tervezetét kedden töltötték fel a kormány honlapjára,

ami alapján az állam tulajdonában lévő nemzetközi kereskedelmi repülőtér működtetése átengedhető lenne állam alá tartozó gazdasági társaság számára

– írja a 444.hu, mely szerint a tervezet tartalmazza azt a módosítást, mely szerint ha az állam tulajdonában lévő repülőtér működtetését állami befolyás alatt álló gazdasági társaság végzi, akkor nem kell alkalmazni a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvényt – ami többek között nyilvánosságra hozatali kötelezettséggel járna.

A Budapest Airport tulajdonának 51 százalékára hivatalos ajánlattételt a magyar kormány szeptember elején adott, a pontos összeget azonban nem lehet tudni. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt azonban elárulta, hogy a Vodafone-ügyletnél nagyobb falatról van szó, ami 660 milliárd forint volt.
A miniszter arra a kérdésre nem válaszolt, hogy miből fedezné a kormány a reptérvásárlást, de a vételár kifizetéséhez költségvetési forrásokat, fejlesztési banki -, és nem stratégiai eszközök értékesítéséből származó pénzeket is felhasználhatnak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!