Lesújtó hírek érkeztek a Karmelitába – Ez most nem jött be Orbánéknak!

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint, annyira kevés a pályaelhagyó pedagógusok száma, hogy az ki sem fejezhető százalékos arányban, azonban a Népszava által közölt Publicus felmérés más képet fest a helyzetről.

A reprezentatív közvélemény-kutatás szerint, a megkérdezettek többsége, 54 százaléka látja úgy, hogy van tanárhiány azokban az állami oktatási intézményekben, ahova az iskoláskorú gyerekük jár.

Ezzel szemben mindössze 38 százalékuk válaszolt úgy, hogy szerinte nincs pedagógushiány, míg 8 százalék nem tudott, vagy nem akart erre a kérdésre választ adni.
Arra a kérdésre, hogy maradtak-e el tanórák a szaktanárok hiánya miatt, a megkérdezettek 51 százaléka válaszolt igennel, 37 százaléka pedig nemmel.

A cikk kiemeli, hogy a parlament nyáron elfogadott pedagógusok új életpályájáról szóló státusztörvény miatt, sok tanár mondott fel, ezt a megkérdezettek is érzékelték. A válaszadók 55 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy a nyáron vagy szeptemberben mondott-e fel tanár gyereke iskolájában, 39 százalékuk pedig konkrét pedagógust is ismer, aki kifejezetten a státusztörvény miatt mondott fel.

Abban sem osztják a szülők a kormány álláspontját, hogy jobb, vagy rosszabb a tanintézmények helyzete, mint néhány évvel korábban:

56 százalék szerint rosszabb, 37 százalék szerint nem változott és csak 4 százalék tartja jobbnak.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!