Végzetes hibát vétett a kormány – Ez a szavazóik elvesztéséhez vezethet!

A szolidaritás és a magyar honfitársainkon való segítség még a kormánypárti szavazóknak is fontos, ezt azonban az Orbán-kormány nem vette figyelembe, mikor önös érdekeiket helyezték a bajbajutottak elé.

A magyar kormány egyik legfontosabb feladata lenne a kirobbant Izraeli háborúban, hogy Magyarországra hozza a kint élő magyarokat.
Ez a háború első napjaiban zökkenőmentesen ment, akkor több mint háromszáz embert sikerült hazahozniuk, majd jött egy pár napos leállás a kimenekítésben.

Ennek oka, hogy az Orbán-kormánynak fontosabb volt a honvédségi géppel Grúziába utaznia egy kihelyezett kormányülésre, mint a háború elől menekülő honfitársainkat hazahozni!

Hadházy Ákos független képviselő a nyilvánosan elérhető adatok alapján arról számolt be, hogy a honvédségi gépek a kimenekítést megszakítva Grúziába vitték vacsorázni Orbánt és a feleségét, majd az egész kormányt utánuk vitték a háborús veszélyhelyzetben!

Az RTL az ellenzéki politikus tényfeltárása után megkérdezte az Izraelből hazatérteket, hogy milyennek vélték a magyar kormány segítségét, akik nehézségekről beszéltek, és Orbánék helyett a zsidó közösségeknek köszönték meg a szervezést.

Hadházy szerint az is sokat elmond a kormány hozzáállásáról, hogy amint befejeződött a kihelyezett kormányülés, folytatták a magyarok légi kimenekítését.

Mint mondta, ez is arra utal, hogy elsődleges szempont volt a kormány Grúziába szállítása.

A külügyminisztérium azonban az RTL-nek azt mondta, hogy sok magyar nem élt a felkínált lehetőséggel az első napokban, azonban később meggondolták magukat, így az újabb akcióig több nap is eltelt, ráadásul időt kellett hagyniuk arra, hogy mindenki kiérjen a reptérre. A csatorna Híradójának nyilatkozó utasok azonban azt mondták, hogy napokig a reptér közelében kellett maradniuk, arra várva, hogy megérkezzen végre a honvédségi gép.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!