Orbáni siker – 10 hónapja verhetetlen a magyar infláció!

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Friss adatokat közölt az augusztusi fogyasztói árak emelkedéséről a 444.hu az Eurostat adatai alapján, melyből kiderül, hogy még mindig Magyarországon a legmagasabb az infláció Európában!

Hiába vet be mindent a kormány, hatástalannak bizonyulnak az inflációval szemben,

így már 10 hónapja európai listavezető a magyarországi drágulás.

Valószínűleg sokkal hatékonyabb „fegyvert” is be lehetne vetni az áremelkedés letörésére, mint például az MSZP által javasolt adócsökkentés, csak ezzel a kormány esett volna el a bevételei egy részétől.

Az EU tagállamokban folytatódik az infláció lassulása, a januári 10 százalékos átlaghoz képest már 6 százalék alatt van a pénzromlás mértéke, az eurózónában jelenleg 5,2 százalék.
Augusztusban 10 százalék felett már csak két ország volt, Magyarország (14,2 százalék) és Csehország (10,1 százalék), a szlovákoknak és a lengyeleknek már sikerült egyszámjegyűre csökkenteniük az inflációt.

Azonban aggasztó, hogy több országban is megtorpant, vagy elkezdett ismét emelkedni az infláció az előző hónaphoz képest. A kedvezőtlen folyamat a közelmúltban tapasztalható üzemanyagár-emelkedés számlájára írható, ami Magyarországon lassíthatja, vagy legrosszabb esetben akár vissza is fordíthatja a jelenleg csökkenő inflációs mutatót.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!