Egy maffiózó Pintér Sándorról akart beszélni – de félelmetes dolog történt!

Ez a hatalom tényleg bármire képes.

Rendkívül kínos dolgokat tudhat Pintér Sándorról az alvilág ismert alakja, Portik Tamás. A börtönben ülő férfi idén július 31-én a skype-on adott interjút az Átlátszó újságírójának, ám a beszélgetést 18 perc után technikai okokra hivatkozva a börtönben leállították – holott a kép és a hang is kiváló minőségű volt! Mint ahogy azt korábban mi is megírtuk, a hatóságok a beszélgetés folytatását nem engedélyezték, sőt:

a lapnak azt is megtiltották, hogy a már felvett beszélgetést közölje!

Az Átlátszó az ügyben a Legfőbb Ügyészséghez fordult jogorvoslatért, és ennek során kiderült: Polt Péter legfőbb ügyész szerint azért nem engedélyezték az újságnak az interjú folytatását, mert a lap Pintér Sándor belügyminiszterről akarta kérdezni a kilencvenes évek hírhedt gyilkosságairól, merényleteiről elhíresült maffiózóját. Ám

mivel a Pintérre vonatkozó kérdések közlését nem tilthatja meg senki, az újság most közzétette ezeket!

Az Átlátszó többek közt arra volt kíváncsi, olvasta-e Portik Dezső András könyvét, amely róla szól, és mi a véleménye. Arról is meg akarták kérdezni, szerinte kik ölhették meg Prisztás Józsefet, Fenyő Jánost, és kik robbanthattak az Aranykéz utcában.

A Portiknak szánt kérdések között szerepelt az is, észrevett-e olyat, hogy titkos nyomozás, adatgyűjtés folyik vele szemben, tényleg együttműködött-e az FBI-jal, illetve mit gondol, miért akarhatta Pintér Sándor csapdába csalni, lehetett-e szerepe a belügyminiszternek az őt érintő gyanúsításokban,

vannak-e olyan tények a birtokában, amelyek Pintér Sándor szerepére vonatkoznak, és szerinte politikai okokból tartóztatták-e le.

Az oknyomozó portál nem nyugodott bele az elutasításba. Azt írják: „Az üggyel kapcsolatos jogi folyamat nem ért véget, csapatunk dolgozik azon, hogyan lehetne a született döntést orvosolni. Illetve az oknyomozást is folytatjuk, kiderítendő, mi lehet a háttérben, miért akarják ennyire megtiltani, hogy Portik Tamás beszéljen velünk?”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!