Megkongatták a vészharangot – A kormánynak azonnal lépnie kellene!

Lesújtó országjelentést adott ki az egyik legnevesebb osztrák lap, a Die Presse, mely szerint mély válságban van a magyar gazdaság!

A vezető osztrák újság kiemeli, hogy az elmúlt 13 évben Magyarországon kialakult egy párhuzamos világ, melyet a kormány az általuk irányított médián keresztül tár az emberek elé.

Ebben minden, akit a kormány tesz az jó Magyarországnak és a magyar embereknek, az országot sújtó rossz dolgokért pedig rendszerint más a hibás.

A hvg.hu által szemlézett cikk kiemeli, hogy Orbán nemrég bevetette a „kenyeret és cirkuszt” jól bevált taktikáját, ami nem szól másról, minthogy miközben az emberek a bőrükön érzik a válság negatív hatásait, addig a kormány látványos nemzetközi sporteseményt rendezett egy vadonatúj, drága stadionban, mintha minden rendben lenne az országban.

A lap arról is ír, hogy az országot brutális infláció sújtja, az élelmiszerárak uniós szinten is kimagaslóan megugrottak, a jobboldali-populista kormányfő pedig az általa vezérelt médián keresztül, a párhuzamos valóságban célkeresztbe állította a bűnöst: Brüsszelt.
A kormányzati álláspont szerint minden negatív hatásért ami az országot éri, az elhibázott brüsszeli szankciók tehetők felelőssé, azonban azt a kellemetlen igazságot, hogy Orbán Viktor azokat egytől egyig megszavazta, illetve, hogy a többi volt szocialista országban messze alacsonyabb az infláció, már nem említi a propaganda.

A Die Presse szerint vége a tagadás időszakának, nem lehet tovább leplezni, hogy a magas árak megviselik a magyar gazdaságot.

Folyamatosan zuhan a vásárlóerő, ami a kiskereskedelmi forgalomban már 10 százalékos visszaesést mutat az egy évvel korábbihoz képest, az üzemanyagfogyasztás pedig 20 százalékkal esett vissza.

A cikk végén a lap kiemelte: még ha Orbánék nem kívánnak tudomást venni róla, a magyar gazdaság akkor is brutális válsággal küszködik, melyek kormányzati beavatkozások nélkül tovább fognak súlyosbodni!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!