Kiderült Orbánék terve – Titokban árasztanák el méreganyagokkal Budapestet!

Aggasztó jelek mutatnak arra, hogy a magyar kormány továbbra sem állt el attól a tervétől, hogy segédkezzen a kínai államnak Magyarországra telepíteni a kínai vegyianyag-lerakat!

Csütörtökön jelent meg az a kormányhatározat, mely beruházási célterületté nyilvánítja Soroksár és Gyál több földterületét. A Fővárosi önkormányzat szerint

ezek pont azok a területek, melyekre korábban a veszélyes kínai vegyianyag-lerakatot tervezték,

és amelyen a főváros egy véderdő telepítési projektet hajtott volna végre!

„Már megint át akarják verni a budapestieket. Hiába a hárító mondatok, a jelek arra utalnak, titokban továbbra is azon dolgozik a kormány, hogy kínai méreglerakatot telepítsen Budapestre, Soroksárra. Úgy van, ahogy a miniszterelnök mondta egyszer: ne azt figyeljék, amit mondanak, hanem azt, amit tesznek. A kormányról budapesti ügyekben is sokadszorra derül ki: mást mond, és mást tesz. Mi viszont mondjuk is, tesszük is: meg fogjuk akadályozni, hogy az egészségre és a környezetre is súlyosan veszélyes kínai vegyianyag-lerakat létesüljön Budapesten” – írta Karácsony Gergely a Telexhez eljuttatott közleményében.

Az eredeti hírek szerint, Orbánék partnerek lennének abban, hogy Kína Magyarországon alakítsa ki vegyianyag-lerakatát, ahova vasúton érkeznének a veszélyes, akkumulátorokhoz szükséges alapanyagok, és itt történjen meg a kontinens gyáraiba való szétosztás.

„A tegnapi közlönyben jelent meg a nemzetgazdaságilag kiemelt projektek listáját tartalmazó rendelet módosítása, ami hatalmasra növelte a ”logisztikai és általános gazdasági célú ingatlanfejlesztés Budapest XXIII. kerületében és Gyálon„ elnevezésű projekt területét. Akkora területet hasítanak ki, mint az V. és a VI. kerület együttvéve! Brutális méretűre nő az a ”nemzetgazdaságilag kiemelt„ beruházási célterület, ahova a nyár eleji hírek szerint a kínai méreglerakatot szánják. Önmagában is botrány, hogy lakóövezetek tőszomszédságában lévő, természeti védelemre érdemes területeket is bevontak a tervükbe” – írta a főpolgármester, aki szerint a terület méreteiből arra lehet következtetni, hogy nem internetes áruházak raktárait kívánják ott kialakítani, mert azok nem foglalnak ekkora helyet.

„Nyilván csak véletlen egybeesés, hogy mindeközben titokban Magyarországon fogadták a kínai Hszincsiang kormányzóját. A magyar kormány nem adott hírt a látogatásról, de a kínai híradások beszédesek: „a delegációt kísérő cégek együttműködési megállapodást írtak alá a Kína-Európa Kereskedelmi és Logisztikai Parkkal”. És ha ehhez hozzávesszük, hogy Soroksár fideszes polgármestere még mindig nem írta alá a méreglerakat helyett erdőtelepítésről szóló közös tervezési szerződést, akkor, azt hiszem, helyben is vagyunk” – tette hozzá Karácsony, aki szerint fennáll annak a veszélye, hogy a kormány támogatásával olyan mennyiségben tárolnak majd a területen vegyi anyagokat, amelyek ha a környezetbe jutnak, súlyosan károsíthatják az élővilágot, illetve az emberi egészségre is veszélyesek lehetnek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!