Egyre rosszabb a helyzet – Döbbenetes lépést tett a tankerületi központ!

A fotó forrása: Népszava

A kormány szerint tökéletesen működik az oktatási rendszer, nincs tanárhiány, azonban a most napvilágot látott hírek egészen más képet festenek!

A Népszava arról számolt be, hogy már bármilyen évfolyamra járó pedagógushallgatókat, tehát akár elsőéveseket is felvesznek a tankerületi központok iskolai munkára, hogy ezzel enyhítsék a – kormány szerint nemlétező – tanárhiányt.

A friss egyetemisták feladatai közé tartozhat a napköziztetés és gyermekfelügyelet,

illetve eseti helyettesítésre és tanórák megtartására is beoszthatják őket

– írja a lap, mely kiemeli, hogy az előző tanévben is volt hasonló kezdeményezés, amikor már végzős hallgatókat alkalmaztak, most azonban már az elsőévesek munkáját is igénybe veszik, hogy megoldják a pedagógushiány okozta gondokat.

Az egyéves szakmai gyakorlatot kettébontották, ami azt jelenti, hogy az első félévet leszámítva minden félévben gyakorlaton vehetnek részt a hallgatók valamilyen iskolában, ez magába foglalja az óralátogatást és a tanítást is, de utóbbi csak 15 órát jelenthet. Az új pedagógus életpályatörvény (státusztörvény) bevezetésével pedig fellazultak a foglalkoztatási szabályok, több esetben már nem kell pedagógusdiploma ahhoz, hogy valaki iskolában tanítson.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!