Hol a pénz, fiúk? – Többszáz millió forint tűnt el nyomtalanul!

Közel 900 millió forint közpénzt kapott a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványa, hogy legyártasson 40 ezer turisztikai tematikájú társasjátékot, és, hogy azokat a szálláshelyeknek osszák ki.

A 24.hu oknyomozása azonban arra az eredményre jutott, hogy az AdvenTourist nevű társasjátékokat végül nem a szálláshelyek kapták, hanem a Magyar Turisztikai Szövetség rendezvényén ingyen szétosztották.

A lap megkereste a gyártócéget, mely közölte, hogy nem 889 millió forint volt a gyártási költség, csupán 110 millió forint,

azt azonban nem tudni, hogy mi lett a maradék 779 millió forint sorsa!

A társasjáték legyártása egyébként darabonként 22 ezer forintjába került az adófizetőknek, amiket végül ingyen osztottak szét, és melyet az interneten most 3-5 ezer forintért árulnak a tulajdonosok, sokszor bontatlanul.

A Magyar Turisztikai Szövetség beszámolója szerint az alapítvány 1 milliárd 171 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet, külön érdekesség egyébként, hogy 889 millió forint értékvesztést tüntettek fel a beszámolóban, ami fillérre egyezik a társasjátékra kapott összeggel.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!