Ennek nem lesz jó vége – Ezreket verne át a Fidesz!

Pintér Sándor belügyminiszter // kép: nol.hu

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint, a kormány feltételes módban fogalmazta meg a Bosszútörvényként elhíresült, a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény fizetési részét, ami komoly problémához vezethet!

Totyik Tamás az ATV Fórum című műsorában arról beszélt, hogy a tanároknak szóló tájékoztató várható jövedelemről, várható munkavégzésről és a várható besorolásról szól, amik nem egyelően érvényesek minden pedagógusra.

Vannak olyan tanárok, akik a tájékoztató szerint bruttó 21 forintos béremelésben részesülnének.

A szakszervezet elnöke hozzátette: a kormány 10 százalékos béremelésről beszélt, azonban ezt csak a pályakezdők kapják meg, a többieknél ez a szám sokkal kevesebb!

„Egyszerűen átvágták megint a pedagógusok fejét ezzel a bérajánlattal, és ráadásul abba a lehetetlen helyzetbe hozták a jogalkotók a pedagógusokat, hogy ha nem nyilatkoznak, akkor automatikusan úgy tekintik, mintha ezt a bérajánlatot is elfogadták volna” – mondta a műsorban Totyik.

A státusztörvény ellen péntek délután újból ezrek vonultak utcára, a felszólaló tanárok szavaiból pedig arra lehet következtetni, hogy rengeteg pedagógus elutasítja majd az új törvényt, helyette inkább elhagynák a pályát. Ezzel pedig kritikus helyzetbe kerülhet az oktatás, ugyanis már jelenleg sincs elég képzett pedagógus a rendszerben!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!