Kettős mérce – Szijjártó kikelt magából egy tananyag miatt!

Enyhén szólva is visszatetsző, ahogy Szijjártó Péter kettős mércét alkalmazva védi a magyarok becsületét. Ha az oroszokat kéne elítélni, akkor fülét-farkát behúzza, mikor a svédeknek kell beszólni, akkor veri a mellét.

Csütörtökön levélben tájékoztatta a magyar külügyminiszter svéd kollégáját, hogy egy svédországi tananyag miatt újabb problémák gördültek a NATO-csatlakozási kérelmük ratifikálása elé.

Szijjártó a levélben egy 2019-es videót említett, mely alapján a diákok pontos képet kaphattak arról, miként épül le Magyarországon a demokrácia a NER aljas lépései miatt, ide sorolva a Népszabadság bezárását és a CEU elűzését.

A 444.hu közlése szerint a magyar külügyminiszer kiemelte, hogy emiatt ismét nehéz lesz a kormánypárti képviselőket meggyőzni arról, hogy támogassák a svéd NATO-csatlakozást: „Önök sürgetik az országgyűlési képviselőinket, hogy ratifikálják az Önök NATO-csatlakozását, miközben továbbra is azzal vádolják őket, hogy lerombolták a magyarországi demokráciát. Ez az ellentmondás most még inkább kiéleződött, és egy cseppet sem segíti az Ön folyamatos követelésének teljesítését. Azt remélem, hogy ezt végre komolyan figyelembe veszik.”

A külügyminiszter mostani reakciója azonban annak fényében, hogy két hete, mikor egy orosz tankönyv fasiszta felkelésként mutatta be az 1956-os forradalmat, eléggé visszatetsző, ugyanis akkor Szijjártó nem írt feldühödött levelet orosz kollégájának, és a nagykövetet sem kérette be, helyette meghunyászkodott és csak annyit mert mondani az ügyről, hogy erről nem hajlandó vitázni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!